Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Συντάκτης: efsyn.gr Εντολή για προκαταρκτική έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος στον εισαγγελέα διαφθοράς, Γιάννη Δραγάτση, για την υπόθεση του ελβετικού φαρμακευτικού κολοσσού Novartis. Το πολύκροτο σκάνδαλο ήταν το βασικό αντικείμενο της σύσκεψης στο Μαξίμου για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, στην οποία πραγματοποιήθηκε επίσης σχετική ενημέρωση και εξετάστηκαν θέματα συντονισμού μεταξύ των αρμοδίων φορέων.

Προκαταρκτική έρευνα για το σκάνδαλο Novartis

Εντολή για προκαταρκτική έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος στον εισαγγελέα διαφθοράς, Γιάννη Δραγάτση, για την υπόθεση του ελβετικού φαρμακευτικού κολοσσού Novartis.
Το πολύκροτο σκάνδαλο ήταν το βασικό αντικείμενο της σύσκεψης στο Μαξίμου για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, στην οποία πραγματοποιήθηκε επίσης σχετική ενημέρωση και εξετάστηκαν θέματα συντονισμού μεταξύ των αρμοδίων φορέων.
Στη συνεδρίαση υπό τον Αλέξη Τσίπρα συμμετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Μιχάλης Καλογήρου και ο γ.γ. κατά της Διαφθοράς, Κωνσταντίνος Χρήστου.
Θυμίζουμε ότι οι αμερικανικές και οι ελληνικές Αρχές ερευνούν τη φαρμακευτική εταιρεία, που ενέχεται σε ένα αστυνομικό θρίλερ με φήμες για εμπλοκή πολιτικών προσώπων, για διακίνηση μιζών σε 4.000 γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς που προωθούσαν τα φάρμακά της. 
Όπως έγραφε χθεσινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», το 44χρονο στέλεχος της Novartis που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει την Πρωτοχρονιά, τα Χριστούγεννα βρισκόταν στη Ρώμη παρέα με πρώην κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας που είχε «φύγει νύχτα» από αυτή τη χρονική περίοδο για την οποία ελέγχεται.
Δείτε το ρεπορτάζ της «Εφ.Συν» για το πώς χτίστηκε και για ποιες υποθέσεις αθέμιτου ανταγωνισμού έχει καταδικαστεί η Novartis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Χεζμπολάχ χτύπησε με 20 πυραύλους τη Χάιφα - Για πρώτη φορά έπληξαν κατοικημένη περιοχή (Βίντεο) Newsroom Newsroom 5 Έξι τραυματίες στη Χάιφα -

  Ένοπλες Συρράξεις   07.10.2024 - 07:00   Newsroom 5 Έξι τραυματίες στη Χάιφα - Εντοπίστηκαν 20 πύραυλοι της Χεζμπολάχ που έπληξαν κατοικημ...