Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Πώς θα γλιτώσουμε από τους Γερμανούς

Πώς θα γλιτώσουμε από τους Γερμανούς

ΚΑΛΑ οι ξένοι, τοκογλύφοι δανειστές που από το 2010 που μπήκαμε στα μνημόνια, μας… ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ψιλό γαζί οι απατεώνες, που κάθε χρόνο, και όταν μας τα έχουν πάρει άγρια, μας λένε «αγάντα και σε 1-2 χρόνια μπαίνετε στην ανάπτυξη και γλιτώνετε».
ΑΥΤΟΙ, κάνουν τη ΔΟΥΛΕΙΑ τους, γεμίζουν κάθε χρόνο τις τσέπες τους με τα ωραία μας λεφτά, που όλοι τα έχουμε βγάλει με πολύ κόπο και ιδρώτα, ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΣ μας ότι θα μας κλείσουν φυλακή και θα μας πάρουν και τα σπίτια, αν δεν πληρώσουμε τους βάρβαρους φόρους που σε όλους τους τομείς μας επιβάλλουν.
ΑΥΤΟΙ όμως οι δικοί μας πολιτικοί, Δεξιοί, Σοσιαλιστές, Κεντρώοι και Αριστεροί, ΠΩΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ το συνεχές ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ του Ελληνικού λαού και μάλιστα όταν ξέρουν ότι όλοι αυτοί οι επαχθείς και ασήκωτοι φόροι, που μας επιβάλλονται, πάνε όλοι για να πληρώνουμε τα τοκογλυφικά δάνεια, που έχουν πάρει οι παλιοί πολιτικοί και τα έχουν φάει μαζί με τους ξένους και κυρίως με τους Γερμανούς, σε άχρηστους εξοπλισμούς, σε κατασκευές έργων βιτρίνας και σε κρατικές προμήθειες αμφιβόλου ποιότητας και σε πολυτελείς εισαγωγές. Μέχρι… ρεβίθια από το Πακιστάν μας πουλάνε οι Γερμανοί μεγαλέμποροι και όλα αυτά σε ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΕΣ τιμές με τις υπερτιμολογήσεις που κάνουν, με την ανοχή των λαδωμένων από τους ξένους, Έλληνες κλεφτοπολιτικούς…
ΚΑΠΟΙΑ από τα λαμόγια τους δικούς μας πολιτικούς, κατηγορούν την πολιτεία γιατί δεν έχει κάνει ένα σχέδιο ανάπτυξης για τη χώρα.
ΤΩΡΑ το θυμήθηκαν αυτό; Γιατί δεν το είχαν κάνει αυτό το σχέδιο, αυτοί που εδώ και 50 χρόνια, τα δυο δηλαδή μεγάλα κόμματα, διοικούσαν, εναλλάξ τη χώρα, τότε που υπήρχαν λεφτά, πολλά λεφτά, για να το εφάρμοζαν κιόλας;
ΤΙ ΣΧΕΔΙΟ να κάνουμε τώρα εμείς και πώς να το εφαρμόσουμε, όταν δεν κυκλοφορεί φράγκο στον τόπο! Όταν οι μισοί Έλληνες είναι καταχρεωμένοι και χρωστάνε 14 δισεκατομμύρια μόνο στην εφορία για το 2016 στην εφορία και κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους. Όταν όλοι οι Έλληνες είναι τρελαμένοι και όλη μέρα ψάχνονται πως δεν θα χάσουν τις δουλειές τους, όσοι τις έχουν ακόμα, πώς θα θρέψουν και θα ντύσουν τις οικογένειές τους, πώς θα πληρώσουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια των παιδιών τους και πώς θα παντρέψουν τις κόρες τους, για να μπορέσουν να δουν πριν πεθάνουν, τα εγγονάκια τους.
ΠΩΣ ΝΑ σχεδιάσουν την ανάπτυξη, όταν όλες οι τράπεζες που τις διοικούν οι ξένοι, είναι… φαλιρισμένες και δεν έχουν φράγκο να δώσουν σε κανένα για ανάπτυξη και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα τους πάρουν πίσω τα δάνεια, που τους είχαν δώσει, όλα νόμιμα και εγγυημένα, από την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και τις επαγγελματικές επιτυχίες και προοπτικές των δανειοδοτούμενων, όπως δηλαδή κάνουν οι τράπεζες σε όλο τον κόσμο.
ΣΕ ποια μεγάλη οικονομική κρίση, βρε φτωχοδιάβολοι πολιτικοί και τραπεζίτες, ήταν καλυμμένα 100% όλα τα δάνεια που είχαν δώσει οι τράπεζες; Πουθενά! Βρε, αχαΐρευτοι, ακόμα δεν μάθατε ότι τράπεζα σημαίνει ΡΙΣΚΟ και χωρίς ΡΙΣΚΟ καμία τράπεζα, κανένας επαγγελματίας, καμία επιχείρηση και κανένα κράτος δεν προοδεύει;
ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ η Εθνική Τράπεζα – άλλος μεγαλοτοκογλύφος τούτη εδώ, δεν είχε δώσει ποτέ δάνειο χωρίς την υποθήκη κάποιου σπιτιού ή κτιρίου. Ε και λοιπόν τι έγινε; Μια τρύπα στο νερό. Μάζεψε η Εθνική όλα τα σπιτάκια και τα εργοστάσια των πελατών της και στο τέλος σάπισαν και καταστράφηκαν και δεν άξιζαν μια πεντάρα. Οι… «γύφτοι» τα πήραν όλα κοψοχρονιά και η Εθνική Τράπεζα, το καμάρι μας, βρέθηκε στην κρίση, άφραγκη και καταχρεωμένη...
ΑΦΗΣΤΕ λοιπόν τις εξυπνάδες περί εγγυήσεων.
ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ σε όλο τον κόσμο είναι φτιαγμένες και πάνε μπροστά μόνο όταν χρηματοδοτούν, πάντοτε πρωτοποριακές επιχειρήσεις και με ρίσκο. Από μπακάληδες, μανάβηδες, κομμωτές και παππούδες, καμιά τράπεζα δεν πρόκοψε.
ΟΤΑΝ σήμερα ζούμε σ΄ ένα κόσμο που ΑΛΛΑΖΕΙ καθημερινά, όπου τα δισεκατομμύρια των τραπεζών, δηλαδή οι καταθέσεις των πολιτών που αποτελούν τον κόπο και τον μόχθο εκατομμυρίων εργαζομένων, τον διαχειρίζονται αμούστακα παιδιά με τα κομπιούτερ τους, στην άλλη άκρη του κόσμου – όπως συνέβη με τον πιτσιρικά Nick Leeson της Barings που από το Χονγκ –Κονγκ τίναξε την Αγγλική τράπεζα στον αέρα, τι έλεγχος να γίνει και τι προγράμματα ανάπτυξης να μελετηθούν και να εφαρμοστούν, όταν έρχεται ξαφνικά ο κάθε τρελός Άραβας, ή Τζιχαντιστής και τινάζει στον αέρα την παγκόσμια οικονομία, ρίχνοντας τους Δίδυμους Πύργους;
ΤΟ πρόβλημα, βρε ανόητοι δημοσιογράφοι, πολιτικοί, καθηγητάδες και οικονομολόγοι και περισπούδαστοι αναλυτάδες είναι απλό. Δεν χρειαζόμαστε κανενός είδους μελέτη για τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε, για να μείνουμε στο ευρώ και να έρθει ανάπτυξη.
ΓΙΑΤΙ με το ευρώ, ό,τι και να αποφασίσουμε εμείς, δεν μας παίρνει να κάνουμε τίποτε, ακόμα και σωστές ιδέες να έχουμε, γιατί οι τοκογλύφοι κοιτάνε μόνο τι συμφέρει αυτούς και όχι τι συμφέρει εμάς.
ΑΡΑ η μόνη μελέτη που θα είναι χρήσιμη για τη χώρα και αυτά θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και 10 χρόνια είναι, ΠΩΣ θα φύγουμε από το ευρώ και ΠΩΣ θα ξαναγυρίσουμε στο εθνικό μας νόμισμα.
ΟΛΑ τα άλλα είναι… ΜΑΛΑΚΙΕΣ και τζάμπα χάνουμε τον καιρό μας, τα λεφτά μας και τα σπίτια μας…
ΠΡΕΠΕΙ κάποιοι από τους πολιτικούς μας να πάνε γρήγορα και να βρουν τον Τραμπ και την Μέι και να τους εξιστορήσουν τι τραβάμε από τους Γερανούς τους οποίους πολέμησαν 2 φορές και τους ξέρουν πολύ καλά και να ζητήσουν τη βοήθειά τους για να ξεμπλέξουμε...
ΝΑ τους ζητήσουμε να κάνουν και για μας, ό,τι έκαναν, για την ηττημένη Γερμανία το 1953, στη Διάσκεψη του Λονδίνου, όταν κλαίγοντας οι Γερμανοί παρακάλεσαν τους Αγγλοαμερικάνους να τους χαρίσουν τα χρέη που έπρεπε να πληρώσουν στους νικητές του πολέμου, γιατί ο Γερμανικός λαός πείναγε και έτρωγε στους δρόμους τα ψόφια άλογα. Και τους λυπήθηκαν και τους τα χάρισαν.
ΝΑ αξιώσουν λοιπόν οι Αμερικάνοι και οι Άγγλοι να μας χαρίσουν οι Γερμανοί και τα δικά μας χρέη που δεν προήλθαν από καταστροφές χωρών και δολοφονίες αμάχων και Άουσβιτς και αν δεν συμμορφωθούν προς τις εντολές τους, να τους υποχρεώσουν να μας πληρώσουν τα χρέη που μας χρωστάνε οι Γερμανοί εδώ και 71 χρόνια από τις Γερμανικές επανορθώσεις και το Κατοχικό δάνειο που τους δώσαμε – λεφτά και χρυσό – για να συντηρούν τις στρατιές τους στην Βόρειο Αφρική.
ΔΕΝ είναι δυνατόν, οι Αγγλοαμερικάνοι να δωρίζουν τα χρέη των Γερμανών που τους σκότωναν στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και οι Γερμανοί να προσπαθούν να «σκοτώσουν» τώρα εμάς, που ήμασταν οι αφοσιωμένοι και γενναίοι σύμμαχοί των Αγγλοαμερικανών στον πόλεμο εναντίον των Γερμανών.
«Κ»
Κατηγορία
Αρθρογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

«Μεταξύ ζωής και θανάτου» ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρ. Φίτσο μετά την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του

  ΚΟΣΜΟΣ  / Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, 17:53:09 /   Τελευταία Ενημέρωση: 20:27   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ "Μεταξύ ζωής και θανάτου" βρίσκεται ο...