Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

«Αρχισαν τα όργανα»: Για πρώτη φορά η κυβέρνηση μιλά για «Διμερείς διακρατικές συμφωνίες» εκτός» ΕΕ! - Στο «πνεύμα» Ν.Τραμπ!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


12:54


06/02/2017
O υφυπουργός Yποδομών και Δικτύων Νίκος Μαυραγάνης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης τον NORTH 98, για πρώτη φορά περιέγραψε μια Ευρώπη εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης και Ευρωζώνης και πέρα από την σκιά της Γερμανίας!
Συνάδωντας απόλυτα με όσα δήλωσε ο υποψήφιος πρεσβευτής των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες, μίλησε για "Διμερείς συμφωνίες μέσα σε ένα χρόνο μταξύ των χωρών του Νότου"!
"Θα δούμε το πολύ σε ένα έτος διμερείς συμβάσεις μεταξύ των χωρών του Νότου σε μια άλλη Ευρώπη, αν συνεχίσει ο Σόιμπλε να πιστεύει ότι ο ευρωπαϊκός νότος απομυζά τον βορρά Σε αυτή την περίπτωση, ο Νότος δεν έχει άλλη λύση.
Είναι ώριμο και γίνονται ιδιωτικές συζητήσεις μεταξύ διπλωματών και των χωρών του Νότου. Υπάρχει η διακήρυξη των χωρών αυτών που όλοι συμφωνούν σε μια διαφορετική πολιτική με αξιοπρέπεια για ανθρώπινη διαβίωση".
Στην ερώτηση αν στις δυο διαφορετικές «Ευρώπες»  θα υπάρχει ενιαίο νόμισμα, ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε: "Δεν εκχωρούμε σε κανέναν το δικαίωμα αυτό. Όποιος θέλει να φύγει από το ευρώ να το πράξει , αν το θέλουν οι Γερμανοί είναι δικαίωμά τους, εμείς δεν εκχωρούμε το ευρώ σε κανέναν, αν θέλουν να φύγουν αυτοί ας φύγουν".
Φυσικά οι πάντες γνωρίζουν ότι ευρώ χωρίς Γερμανία δεν γίνεται, άρα μάλλον για κάποιο άλλο ευρώ, μιλά ο Ν.Μαυραγάνης, για το "ευρώ 2", πιθανότατα. Για ένα άλλο νόμισμα, κοινό στις χώρες του νότου.
Είναι η πρώτη φορά που τίθεται από εκπρόσωπο της κυβέρνησης τέτοιο θέμα και μάλιστα προσδιορίζεται και το χρονικό σημείο: "Σε ένα χρόνο".
.
Ταυτόχρονα ο κ. Μαυραγάνης προανήγγειλε νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ανανέωση του στόλου φορτηγών και λεωφορείων  με χρηματοδοτική υποστήριξη , αλλαγές στο κόστος διοδίων για επαγγελματίες και αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για τα ταξί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η κακοκαιρία Κασσάνδρα "χτυπάει" τη Δ. Ελλάδα - Έντονα προβλήματα στην Κέρκυρα

  ΕΛΛΆΔΑ / Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, 20:22:17 / Τελευταία Ενημέρωση: 20:33 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Η κακοκαιρία Κασσάνδρα ξεκίνησε να πλήττει ...