Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ AKINCI ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ S-400

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ AKINCI ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ S-400


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Ενώ αναμένονται μέσα στο 2018 η παράδοση, (εκτός «απροόπτου»), από την Ρωσία στους Τούρκους των δυο πρώτων συστοιχιών των ρωσικών πυραύλων S-400, για πρώτη φορά η Άγκυρα κάνει γνωστό το που θα εγκατασταθούν.

Σύμφωνα με τις πληροφοριες, οι ρωσικοί πύραυλοι θα εγκατασταθούν στην μεγάλη αεροπορική βάση Akıncı στην Άγκυρα, όπου ήδη έχουν αρχίσει οι προετοιμάσεις και οι απαραίτητες τεχνητές εργασίες για την εγκατάσταση τους.
Όπως είναι γνωστό η βάση αυτή έπαιξε τον πρωτεύοντα ρόλο στο αποτυχόν πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 και από εκεί είχαν απογειωθεί τα αεροσκάφη που είχαν βομβαρδίσει την τουρκική βουλή. Για τον λόγο αυτό είχε σχεδόν εκκενωθεί και τα αεροπλάνα της βάσης είχαν μεταφερθεί στις βάσεις του ΕσκίΣεχίρ και της Μερτζιφούντας του Πόντου.
Τώρα η βάση αυτή επιλέγει για το σημαντικό θέμα της εγκατάστασης των ρωσικών πύραυλων και ίσως αυτό γίνεται για πολλούς λόγους στρατηγικής σημασίας και για την ασφαλή τοποθέτηση τους.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ΚΚΕ: Να παραπεμφθεί στις αρμόδιες Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου η αναφορά για το έγκλημα των Τεμπών

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024, 20:17:50 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Παρέμβαση στη συζήτηση της Επιτροπής Αναφορών (PETI) του Ευρωκοινοβουλίο...