Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

«O κ. Μητσοτάκης δεν είναι καλά ενημερωμένος»: Ο Π. Κουρουμπλής για την «γκάφα» της ΝΔ

«O κ. Μητσοτάκης δεν είναι καλά ενημερωμένος»: Ο Π. Κουρουμπλής για την «γκάφα» της ΝΔ

Οι δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της EMSA Radina Russeva (Ραντίνα Ρούσεβα), όπως δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι καλά ενημερωμένος, τονίζει σε ανακοίνωση του - απάντηση ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή ζητεί η ΝΔ μετά τη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του EMSA, Ραντίνας Ρούσεβα ότι το υπουργείο Ναυτιλίας έστειλε αίτημα για βοήθεια στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό μετά από 4 μέρες από το ατύχημα στο Σαρωνικό.
«Μετά τη σημερινή επιβεβαίωση της εκπροσώπου Τύπου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Θαλάσσιας Ασφάλειας (ΕΜSA), κυρίας Ρούσεβα, ότι η κυβέρνηση έστειλε το αίτημα συνδρομής το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου, ο κ. Κουρουμπλής είναι ψεύτης με σφραγίδα και αναμένουμε την παραίτησή του» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.
Οι δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της EMSA Radina Russeva (Ραντίνα Ρούσεβα), όπως δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι καλά ενημερωμένος, τονίζει σε ανακοίνωση του - απάντηση ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Αναφέρει ότι "το ελληνικό αίτημα προς την EMSA κατατέθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου και όχι στις 13 όπως υποστηρίζει τόσες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης (αναλυτικά παρακάτω). Δηλαδή κατατέθηκε δύο ημέρες μετά το ναυάγιο και όχι τέσσερις όπως λέει ο αρχηγός της Ν.Δ. Θυμίζουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι το ναυάγιο έγινε την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και όχι το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου" προσθέτει ο υπουργός.
Ο κ.Κουρουμπλής αναφορικά με τα 16 πλοία που έχει διαθέσιμα ο EMSA ανά πάσα στιγμή (όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του EMSA), υπογραμμίζει τα εξής: "Αρκεί να σκεφτεί κανείς, ποιο πλοίο είναι προτιμότερο. Αυτό που είναι ήδη στην Ελλάδα ή το πιο κοντινό στην Ελλάδα, το οποίο ήταν στη Μάλτα και με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 10 κόμβων που αναπτύσσει, θα ερχόταν σε 3,5 ημέρες; Προφανώς το ελληνικό πλοίο, το οποίο ανέλαβε υπηρεσία, αμέσως μόλις τελείωσε την αποστολή που εκτελούσε," αναφέρει.

Σε μπούμερανγκ εξελίσσεται για τη ΝΔ το έγγραφο – δήθεν αποκάλυψη της EMSA

Πράγματι, όπως γράφαμε και χθες στο Left.gr, η EMSA (European Maritime Safety Agency) διαψεύδει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και επιβεβαιώνει τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι το σκάφος της βρισκόταν σε εμπορική αποστολή
Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι το αίτημα στην EMSA για να συνδράμει υποβλήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου και κατέθεσε σχετικό έγγραφο. Ο Π. Κουρουμπλής του απάντησε ότι το πλοίο ήταν σε απόστολή.
Το έγγραφο που είχε ο Κ. Μητσοτάκης ήταν το δελτίο τύπου της EMSA και η ΝΔ το δημοσιοποίησε μετά την συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής. Όμως το δελτίο τύπου επιβεβαιώνει ότι το πλοίο της EMSA βρισκόταν σε εμπορική αποστολή, όπως έλεγε ο Π. Κουρουμπλής, και «μέσα σε λίγες ώρες, κατά την διάρκεια της νύχτας, το πλοίο διέκοψε την εμπορική του δραστηριότητα».

left.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Russia talks inevitable, Ukraine officials say (Οι συνομιλίες της Ρωσίας είναι αναπόφευκτες, λένε αξιωματούχοι της Ουκρανίας)

Εμφάνιση αρχικού Εγγραφείτε στα ενημερωτικά δελτία του Reuters   Ενημέρωση Σαββατοκύριακου Από την καθημερινή ενημέρωση του Reuters Από τον ...