Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Πρωτοφανές μήνυμα Άγκυρας προς ΝΑΤΟ και ΗΠΑ: «Αυτά τα αεροσκάφη μπορούμε να καταρρίψουμε με το S-400»!


Πρωτοφανές μήνυμα Άγκυρας προς ΝΑΤΟ και ΗΠΑ: «Αυτά τα αεροσκάφη μπορούμε να καταρρίψουμε με το S-400»!
Έντονες αντιδράσεις στο ΝΑΤΟ έχει προκαλέσει πληροφοριογράφημα του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu Ajansı στο οποίο παρουσιάζεται το ρωσικό σύστημα S-400 που πρόκειται να προμηθευτεί η Τουρκία.
Αυτό γιατί, στην λεζάντα της εικόνας γράφει: «Τα αεροσκάφη που μπορεί να εξολοθρεύσει το S-400» και τα αεροσκάφη αυτά είναι όλα Αμερικανικά!
Προφανώς η σχεδίαση του πληροφοριογραφήματος έγινε με την σύμφωνη γνώμη, αν όχι την παρότρυνση,  της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία ελέγχει απόλυτα το τι γράφεται και τι δημοσιεύεται στο Anadolu Ajansı.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια πρώτη απόπειρα «ψυχολογικών επιχειρήσεων» της Άγκυρας απέναντι στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ στοχεύοντας ξεκάθαρα αμερικανικά αεροσκάφη με τα τουρκικά S400!
Πιο συγκεκριμένα στα αεροσκάφη περιλαμβάνονται τα B-52, B-1, το Νατοϊκό ραντάρ E-3 Sentry, το stealth B-2 Spirit, το F-22 Raptor(!) ενώ περιλαμβάνονται και ορισμένα που έχουν αποσυρθεί όπως το F-111, ή το EA-6B Prowler.
Και μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Στα αεροσκάφη αυτά παρά το γεγονός ότι υπάρχουν stealth όπως το F-22 ή το B-2 απουσιάζει το F-35! 
Σίγουρα η εικόνα αυτή είναι μοναδική. Μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ ουσιαστικά στρέφει τα συστήματα S-400 που διαθέτει εναντίον των αμερικανικών και Νατοϊκών αεροσκαφών.
Ακόμη και αν η συγκεκριμένη εικόνα είναι απλά μετάφραση αντίστοιχης ρωσικής που βρήκαν οι υπεύθυνοι του ΑΑ  (πιθανότατα στο Sputnik) οι εντυπώσεις παραμένουν.
 pro news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες με πτώση θερμοκρασίας – Πού θα υπάρχουν έντονα φαινόμενα

  Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του  καιρού  με  βροχές  σε όλη σχεδόν τη χώρα και μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Από το πρωί σήμερα (19.03...