Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ «ΕΦ.ΣΥΝ.» Η ευθύνη του πολιτικού συστήματος

Η απογοήτευση, ο θυμός και ο φόβος για το μέλλον που αισθάνονται οι πολίτες, αισθήματα που καταγράφονται ανάγλυφα στη δημοσκόπηση της ProRata, το δεύτερο μέρος της οποίας δημοσιεύουμε σήμερα, δεν είναι καινούργιο δημοσκοπικό εύρημα. Είναι μια πραγματικότητα που καταγράφεται σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, όλων των εταιρειών, τα τελευταία χρόνια. Είναι επίσης μια αλήθεια την οποία δεν χρειάζεται να αποκαλύψει καμιά δημοσκοπική εταιρεία. Την αντιλαμβάνονται οι πάντες.
Δεν θα μπορούσε να συμβαίνει αλλιώς. Ενας λαός που για οκτώ συνεχή χρόνια ζει σε συνθήκες διαρκούς λιτότητας και που αισθάνεται εμπράκτως πως «κάθε πέρσι και καλύτερα» δικαίως νιώθει απογοητευμένος, δικαίως θυμώνει και δικαίως φοβάται για την επόμενη ημέρα. Δικαίως αγωνιά γι' αυτό που θα ξημερώσει. Σε αυτές τις συνθήκες και με αυτά τα συναισθήματα κανένας λαός δεν μπορεί να ζήσει επ' άπειρον.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση δεν επιθυμεί να δώσει μια νέα ευκαιρία στην κυβέρνηση μπρος στον φόβο να έρθει η Ν.Δ. στα πράγματα. Αλλά δεν θέλει και να ψηφίσει τιμωρητικά εναντίον της. Ασφαλώς δεν της είναι αδιάφορο ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, αλλά το 75% είναι απογοητευμένο από όλα τα κόμματα.
Τι προκύπτει από όλα αυτά; Μια πλήρης αποδοκιμασία των κομμάτων που εφάρμοσαν μνημόνια, αλλά και εκείνων που αντιπολιτεύτηκαν τη μνημονιακή πολιτική, καθώς δεν πρόσφεραν καμιά χειροπιαστή εναλλακτική λύση. Ο απλός πολίτης δεν πιστεύει ότι το 2018 θα βγούμε από τα μνημόνια. Πιστεύει επίσης ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα αργήσει πολύ - αρκετά χρόνια. Ο απλός πολίτης βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο, στο οποίο τον οδήγησε συνολικά το πολιτικό σύστημα.
Ολα αυτά συμπυκνώνονται σε μια γενική, αλλά ουσιαστική, διαπίστωση. Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα στην κοινωνία, το οποίο μεταφέρεται πολλαπλάσιο στο πολιτικό εποικοδόμημα. Συνεπώς η κατάσταση πρέπει να αντιστραφεί γρήγορα, καθώς η κοινωνική απελπισία που προκαλείται δεν είναι καλό σημάδι και κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να οδηγήσει. Οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας πρέπει να αφήσουν τα πολιτικάντικα παιχνίδια και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων πριν να είναι πολύ αργά. Και τη μεγαλύτερη ευθύνη έχουν οι δυνάμεις της Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ένα βήμα πριν την απάντηση του Ισραήλ και το άνοιγμα της «πύλης της Κολάσεως» στη Μέση Ανατολή- Aυτές είναι οι δυνάμεις που παρατάσσονται

  α Το μεγάλο ερώτημα στην διεθνή κοινότητα είναι το πόσους πυραύλους έχει ακόμα το Ιράν Το Ιράν μετά τις επιθέσεις του Απριλίου έκανε ένα α...