Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Οι συναντήσεις Τσίπρα Τα «παζάρια» στο Νταβός για το χρέος

Οι συναντήσεις Τσίπρα

Τα «παζάρια» στο Νταβός για το χρέος

Τα «παζάρια» στο Νταβός για το χρέος
(Φωτογραφία: Intime)


Με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό ο πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας αναζητεί στο Νταβός ενδείξεις πολιτικής λύσης για το όνομα της ΠΓΔΜ καθώς και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για ελάφρυνση του χρέους.

Στη σημερινή συνάντηση με τον σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ ο κ. Τσίπρας ελπίζει να το κλίμα να μην είναι… παγωμένο όπως επικρατεί στο ελβετικό θέρετρο. Στόχος είναι να αναζητηθεί κοινό έδαφος για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση για το όνομα.

Το χρέος και η επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας, μετά την έξοδο από το πρόγραμμα, τον Αύγουστο του 2018, θα βρεθούν επί τάπητος, στις συναντήσεις του πρωθυπουργού με Λαγκάρντ και Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας πρόκειται να ζητήσει από τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, να αποσαφηνίσει τη στάση του Ταμείου και να ξεκαθαρίσει αν θα παραμείνει ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα. Η θέση του Ταμείου, όπως είναι φυσικό, θα είναι αυτή που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό, αν θα εφαρμοστεί η μείωση του αφορολόγητου νωρίτερα από το 2019, όπως είχε νομοθετηθεί από την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο των απαιτήσεων του ΔΝΤ καθώς και η ισχύς των αντίμετρων, στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα.


    in.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

    Ένα βήμα πριν την απάντηση του Ισραήλ και το άνοιγμα της «πύλης της Κολάσεως» στη Μέση Ανατολή- Aυτές είναι οι δυνάμεις που παρατάσσονται

      α Το μεγάλο ερώτημα στην διεθνή κοινότητα είναι το πόσους πυραύλους έχει ακόμα το Ιράν Το Ιράν μετά τις επιθέσεις του Απριλίου έκανε ένα α...