Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «Τσάμπα μάγκας ο κ. Μητσοτάκης που σκοπεύει να προσφύγει στο ΔΝΤ»

«Τσάμπα μάγκας ο κ. Μητσοτάκης που σκοπεύει να προσφύγει στο ΔΝΤ»

maximou.jpg

Το Μαξίμου αναμένει να δοθεί σήμερα το πρωί το «πράσινο φως» από το EuroWorking Group και από το Eurogroup το απόγευμα για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώΕUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Για «ομολογία» του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν τη χώρα, κάνει λόγο το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Ν.Δ. στην 83η ΔΕΘ. 
Σύμφωνα με το Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης, «χωρίς να πιεστεί», ομολόγησε ότι σκοπεύει να προσφύγει εκ νέου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο («αφού όχι μόνο δεν το απέκλεισε αλλά το προεξόφλησε κιόλας»), να αφήσει στον αέρα 1,5 εκατ. συνταξιούχους («αφού επέμεινε στη θέση του για το ασφαλιστικό Πινοσέτ») και να υπονομεύσει τα εργασιακά δικαιώματα και την εργατική νομοθεσία.
Επίσης, -σύμφωνα πάντα με το Μαξίμου- σκοπεύει να εφαρμόσει τη μείωση του αφορολόγητου που ζήτησε το ΔΝΤ για το 2020, να να αμνηστεύσει τους φοροφυγάδες («δεσμευόμενος ότι θα διαγράψει τα χρέη τους, ώστε να μπορέσει να σβήσει και τα θαλασσοδάνεια μισού δισ. ευρώ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ») και να προχωρήσει σε νέεςμειώσεις μισθών, συντάξεων και σε απολύσεις (καθώς «υποσχέθηκε μονάχα μειώσεις βαρών στους έχοντες»). 
Αντίθετα -συνεχίζει το Μαξίμου- ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν σκοπεύει να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ («αφού τον υπολογίζει στα 2 δισ. ευρώ, δηλαδή όσα εισπράττονται και σήμερα») ούτε και να ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, «αλλά συνεχίζει να κάνει τον τσάμπα μάγκα και να εκθέτει τη χώρα, μόνο και μόνο για να τα έχει καλά με την ακροδεξιά του πτέρυγα».
Όπως αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση, η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ «αποτελεί το καλύτερο προεκλογικό υλικό για την καμπάνια των επόμενων εκλογών του Οκτώβρη του '19», με το Μαξίμου να καλεί τους πολίτες που δηλώνουν αναποφάσιστοι εν όψει εκλογών, να βλέπουν τον πρόεδρο της Ν.Δ. «και να τρέχουν μαζικά στις κάλπες για να γλιτώσουν την επιστροφή στο ΔΝΤ και την κοινωνική λεηλασία που αυτός πρεσβεύει».
«Τζάμπα μπάγκα» χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης. 
Σύμφωνα με τον κ. Τοσουνίδη, ο «απόγονος των σαλονιών» -όπως τον αποκαλεί- απώλεσε «μια ακόμη ευκαιρία» να πει την αλήθεια.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. χαρακτηρίζει «τζάμπα μάγκα» τον πρόεδρο της Ν.Δ. καθώς έβαλε σε κίνδυνο τη σταθερότητα της χώρας με πρόσχημα το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, προετοιμάζει περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, ενώ «παριστάνει τον κεντρώο» στις Βρυξέλλες, ενώ στην Ελλάδα «κρύβεται» πίσωαπό τον Άδωνι και τον Βορίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μέση Ανατολή: Ισραηλινό σφυροκόπημα στη Βηρυτό, εν αναμονή των αντιποίνων στο Ιράν

Εκρήξεις στα νότια προάστια της λιβανικής πρωτεύουσας - Βομβαρδισμός ισλαμικού τεμένους στη Γάζα με 21 νεκρούς ...