Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Διαψεύδουν οι ΗΠΑ ότι εξετάζουν έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν


In this Sept. 24, 2013 file photo, Turkish Islamic preacher Fethullah Gulen is pictured at his residence in Saylorsburg, Pa.

Διαψεύδουν οι ΗΠΑ ότι εξετάζουν έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν

© AP Photo / Selahattin Sevi, File
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Αμερικανικά μέσα μετέδωσαν ότι ο Τραμπ εξετάζει την έκδοση του κληρικού για να καλοπιάσει την Άγκυρα, προκειμένου να χαλαρώσει η τουρκική πίεση προς τη Σαουδική Αραβία για τη δολοφονία Κασόγκι.
Ο Λευκός Οίκος δεν έχει προχωρήσει σε κινήσεις που να αφορούν την έκδοση του ισλαμιστή κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν που βρίσκεται στις ΗΠΑ μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρμεντ Χέδερ Νάουερτ.
Το δίκτυο NBC, μετέδωσε χθες ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει τρόπους για την απομάκρυνση Γκιουλέν από τις ΗΠΑ, προκειμένου να καλοπιάσει την Τουρκία για να χαλαρώσει τις πιέσεις που ασκεί προς την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας.
«Ο Λευκός Οίκος δεν έχει εμπλακεί σε κανενός είδους συζήτηση (με τις τουρκικές αρχές) που να σχετίζονται με την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν», τόνισε η Νάουερτ και πρόσθεσε πως η Ουάσιγκτον συνεχίζει να αξιολογεί τα στοιχεία που θέτει υπόψιν της η Άγκυρα ζητώντας την έκδοσή του.
Η ίδια πρόσθεσε πως οι υποθέσεις Γκιουλέν και Κασόγκι δεν σχετίζονται μεταξύ τους σε καμία περίπτωση.
Χθες οι ΗΠΑ, επέβαλαν κυρώσεις σε 17 άτομα που σχετίζονται με την δολοφονία Κασόγκι. Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε πως θα εφαρμοστούν και άλλες κυρώσεις κατά της Σαουδικής Αραβίας όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης.
Η Άγκυρα κατηγορεί τον Γκιουλέν που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ από το 1999, ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου 2016. Ο Γκιουλέν αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στο πραξικόπημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δείχνουν τις πρώτες ανησυχίες των ΗΠΑ για την επίθεση στη Γάζα, τον κίνδυνο ισραηλινών εγκλημάτων πολέμου

  Οι άνθρωποι ερευνούν την καταστροφή στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia της Γάζας, μετά τα ισραηλινά χτυπήματα στον θύλακα, 14 Οκτωβρί...