Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας


Εκκλησία της Ελλάδος

Αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Σε εκρηκτικό κλίμα φαίνεται να διεξάγεται η συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Πριν από λίγο αποχώρησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας χωρίς να κάνει δηλώσεις.
Τεταμένο κλίμα επικρατεί στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας για την συμφωνία Αλέξη Τσίπρα και Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, αποχώρησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος Σάββατος, αμέσως μετά την εισήγηση του Αρχιεπίσκοπου. Στη σημερινή συνεδρίαση, η Ιεραρχία θα αποφανθεί για το προσύμφωνο για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τους 82 Μητροπολίτες, παρόντες ήταν οι 81, καθώς ο Μητροπολίτης Περιστερίου, Χρυσόστομος, δεν έλαβε μέρος, λόγω ασθένειας.
Στην εισήγησή του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος πρότεινε, να εγκριθούν τα 15 σημεία του σχεδίου συμφωνίας με τον πρωθυπουργό, να δημιουργηθεί νομοπαρασκευαστική ομάδα εργασίας που θα αποτελείται από αρχιερείς και σχέδιο νόμου το οποίο και θα τεθεί στη συνέχεια προς έγκριση στην Ιερά Σύνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η ακτινογραφία των 20.000 προσλήψεων στο Δημόσιο το 2025

  ΕΛΛΆΔΑ / Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024, 11:52:23 / Τελευταία Ενημέρωση: 11:52 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Την κατανομή των 19.181 προσλήψεων τακτικού ...