Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Ενεργοποιούνται οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν


An Iranian woman holds her national flag as she walks past an anti-US mural depicting the Statue of Liberty on the wall of the former US embassy in Tehran (File)

Ενεργοποιούνται οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν

© AFP 2018 / BEHROUZ MEHRI
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Οι ΗΠΑ εξαίρεσαν προσωρινά από τις κυρώσεις για την αγορά ιρανικού πετρελαίου, οκτώ από τους μεγαλύτερους πελάτες του Ιράν, μεταξύ των οποίων η Νότια Κορέα.
Η Ουάσιγκτον ενεργοποιεί πλήρως τις ενεργειακές και τραπεζικές κυρώσεις κατά της Τεχεράνης από σήμερα, ωστόσο σε οκτώ χώρες θα επιβληθούν προσωρινές κυρώσεις καθώς μείωσαν σημαντικά τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν.
Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι επετράπη στη Σεούλ να συνεχίσει τις συναλλαγές με το Ιράν εν μέσω κυρώσεων, όπως μετέδωσε το Reuters. η Πιονγκγιανγκ, σύμμαχος των ΗΠΑ και από τους μεγαλύτερους αγοράς ιρανικού πετρελαίου, ζήτησε από την Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα να επιδείξει την «μέγιστη ευελιξία».
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι προσωρινά θα επιτρέψουν σε οκτώ χώρες να συνεχίζουν να αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο. Η Κίνα, η Ινδία, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και η Τουρκία, είναι μεταξύ των οκτώ χωρών που θα τους δοθεί προσωρινή εξαίρεση από τις κυρώσεις.
Οι λεπτομέρειες σχετικά με τις κυρώσεις θα ανακοινωθούν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν από κοινού ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πρώτος βομβαρδισμός του Ισραήλ στην καρδιά της Βηρυτού από την 8η Οκτωβρίου

  ΚΌΣΜΟΣ / Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, 05:54:24 / Τελευταία Ενημέρωση: 10:41 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν...