Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας στην Καβάλα

Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας στην Καβάλα

gefyra-ptosi.jpg

Καβάλα Το συμβάν σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής | kavalapost.gr
Κατέρρευσε τμήμα της γέφυρας μπροστά στο παλιό νοσοκομείο Καβάλας, στο ρεύμα προς Ξάνθη. Η κατασκευή υποχώρησε την ώρα που περνούσε ένα γερανοφόρο όχημα. Η κυκλοφορική συμφόρηση που προκλήθηκε από το ατύχημα ήταν πολύ μεγάλη έως ότου επέμβει η Τροχαία και ρυθμίσει την εκτροπή της κυκλοφορίας. 
Το συμβάν σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του οδικού δικτύου μέσα στην πόλη της Καβάλας, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα. Στη γέφυρα εγκλωβίστηκε ένα όχημα ιδιωτικής χρήσης.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πριν από τρία χρόνια η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας είχε προχωρήσει σε μικρής κλίμακας εργασίες συντήρησης στις ενώσεις των αρμών, χωρίς ωστόσο ποτέ να τεθεί κανέναν θέμα επικινδυνότητας της.
Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου υπογραμμίζουν ότι το συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας (τμήμα της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού) δεν άντεξε το βάρος του γερανοφόρου οχήματος που διέρχονταν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Στην Καβάλα η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης

Να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την έκταση του προβλήματος που δημιουργήθηκε με την κατάρρευση της γέφυρας σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, μεταβαίνει το Σάββατο η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, μαζί με κλιμάκιο μηχανικών της Εγνατίας Οδού.
Ταυτόχρονα, με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών αναμένεται να μεταβεί άμεσα στην Καβάλα κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων.
«Είτε υπάρχει έλλειμμα στη συντήρηση, που είναι στην ευθύνη των δήμων και της Περιφέρειας, είτε υπάρχουν σοβαρά κατασκευαστικά λάθη- και είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε τι ακριβώς συμβαίνει και να αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν. Από εκεί και πέρα η αντίδραση της κυβέρνησης είναι άμεση και θα κάνουμε ό,τι πρέπει», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Θέμης Μουμουλίδης ζητά τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη UPD

  Eurokinissi ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 05.10.24 17:19 Νίκος Παπαδημητρίου Την παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, μ...