Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Ιταλικός προϋπολογισμός: Ένα ακόμη βήμα προς την άρση του αδιεξόδου, «ναι» είπε η Γερουσία


Ιταλική σημαία

Ιταλικός προϋπολογισμός: Ένα ακόμη βήμα προς την άρση του αδιεξόδου, «ναι» είπε η Γερουσία

CC0
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Η γερουσία της Ρώμης έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην ιταλική κυβέρνηση, δίδοντας έτσι το «ok» για το τροποποιημένο σχέδιο προϋπολογισμού που κατατέθηκε μετά από την πρόσφατη αντιπαράθεση που είχε ξεσπάσει με τις Βρυξέλλες.
Την έγκριση της Γερουσίας στην Ιταλία εξασφάλισε το σχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης, μετά την ευθυγράμμιση με τις απαιτήσεις των Βρυξελλών και έπειτα από μια μακρά διαμάχη που έφερε τη χώρα ενώπιον του κινδύνου κυρώσεων. 
Με 167 ψήφους υπέρ, έναντι 78 κατά, τα σχέδια της Ρώμης πέρασαν από τη Γερουσία, στη διάρκεια μιας ψηφοφορίας για ψήφο εμπιστοσύνη που ήταν συνδεδεμένη με την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού.
Η κόντρα που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στην ιταλική κυβέρνηση και στις Βρυξέλλες είχε προκαλέσει επανειλημμένα αναταραχές στις παγκόσμιες αγορές, εν μέσω ανησυχιών για τον αντίκτυπο που θα μπορούσαν να έχουν τα σχέδια της Ρώμης στο χρέος της χώρας. Μετά από την επιμονή της ιταλικής κυβέρνησης να μην υπαναχωρήσει στις απαιτήσεις των Βρυξελλών, εν τέλει οι επικεφαλής της κυβέρνησης περιόρισαν το κόστος των υποσχέσεών τους. 
Η Ρώμη μείωσε τον στόχο του ελλείμματος για το 2019 στο 2,04% από το 2,4%, ποσοστό που η Κομισιόν απέρριψε, ως μια άνευ προηγουμένου παραβίαση των κανονισμών της ΕΕ. 
Σύμφωνα με την «La Repubblica», ο προϋπολογισμός του ιταλικού κράτους για το 2019 αναμένεται να εγκριθεί οριστικά από τη βουλή της Ρώμης, στις 29 και 29 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στον Πύργο

  Newsroom   Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 15:35 Περισσότερα σε λίγο. Ακολουθήστε το CNN Greece στο κανάλι μας στο  YouTube SPONSORED