Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ, πού θα χιονίσει


Χιόνι

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ, πού θα χιονίσει

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Θα συνεχίσει και αυτή την εβδομάδα το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας να σαρώνει τη χώρα, κύρια χαρακτηριστικά του οποίου θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια.
Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από απόψε το βράδυ σε όλη τη χώρα με έντονες χιονοπτώσεις και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.
Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές ενώ θυελλώδεις άνεμοι θα εκδηλωθούν στα πελάγη.
Πιο αναλυτικά, χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν απόψε το βράδυ στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Δυτικής Στερεάς που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν.
Από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 3 Ιανουαρίου χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά.
Μάλιστα, η «Σοφία», όπως έχουν ονομάσει οι μετεωρολόγοι το νέο κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει έως το Σάββατο 5 Ιανουαρίου και οι θερμοκρασίες θα πέσουν κάτω από το μηδέν σε πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.
Οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που θα σημειωθούν τις επόμενες μέρες οφείλονται στις αέριες μάζες πολικής προέλευσης που θα σαρώσουν την Ελλάδα από τον βορρά προς νότο.
Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους ισχυρές σε Εύβοια, Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Θεσσαλία και Ανατολική και Κεντρική Στερεά, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται ακόμη και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μπάιντεν για θάνατο Νασράλα: «Δικαιοσύνη για χιλιάδες Αμερικανούς, Ισραηλινούς και Λιβανέζους»

  Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 20:14 REUTERS/Mike Segar Τι δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν Share: Share via Facebook   Share via ...