Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Σε ρυθμούς συλλαλητηρίου η Αθήνα

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος

Σε ρυθμούς συλλαλητηρίου η Αθήνα

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών αναμένεται να εκφράσουν σήμερα το μεσημέρι χιλιάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα που έχουν δώσει ραντεβού στο Σύνταγμα. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ποιοι σταθμοί του μετρό κλείνουν.
Το δικό τους μήνυμα θα στείλουν το μεσημέρι χιλιάδες κόσμου από όλη τη χώρα που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, στις 14:00 στο Σύνταγμα.
Όπως έχει ανακοινώσει η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ομιλητές στην συγκέντρωση θα είναι οι εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής (Εκπρόσωπος Αγίου Όρους, Κρις Σπύρου και η Αφροδίτη Μάνου.
Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία» οι πολίτες θα συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα, ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές αναμένεται το συλλαλητήριο να έχει αυξημένη απήχηση κατά 46% σε σχέση με το συλλαλητήριο στις 4 Φεβρουαρίου, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 150.000 άτομα. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής:
Τα λεωφορεία που θα ταξιδέψουν από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα ομαδοποιούνται στα διόδια Αφιδνών και, ανά δέκα περίπου, θα συνοδεύονται από οχήματα της Αστυνομίας ως το μετρό Κατεχάκη (πλησίον).
Τα λεωφορεία που θα ταξιδέψουν από τη Δυτική και Νότια Ελλάδα θα ομαδοποιούνται στα διόδια Μάνδρας και θα συνοδεύονται από οχήματα στα μετρό ΦΙΞ και ΣΕΦ.
Επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία καθώς περίπου 2.000 αστυνομικοί έχουν επιστρατευτεί για την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου. «Πονοκέφαλος» αποτελεί το γεγονός ότι αντιεξουσιαστές έχουν δώσει ραντεβού μία ώρα νωρίτερα στα Προπύλαια, για αντισυγκέντρωση. Τις δύο πλευρές θα χωρίζουν κλούβες των ΜΑΤ.
Σε ό,τι αφορά το μετρό, στις 10:00 θα κλείσουν οι σταθμοί σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.
Σε ισχύ έχουν τεθεί έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και συγκεκριμένα απαγόρευση στάσης-στάθμευσης και διακοπή κυκλοφορίας από τις 06:00 στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου (Πλ. Συντάγματος, Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών κ.λπ.
Οι ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.
Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους οι οδηγοί καλό είναι να αποφεύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο περιμετρικά της ανωτέρω περιοχής, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.
Σύμφωνα με την παμμακεδονική Συνομοσπονδία, τη Δευτέρα θα ξεκινήσει πορεία διαμαρτυρίας από την πόλη των Πρεσπών η οποία θα καταλήξει στις 27 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ισραήλ: Οκτώ νεκροί από τρομοκρατική επίθεση ενόπλων στη Γιάφα – Αναφορές για άλλη τρομοκρατική επίθεση σε ξενοδοχείο κοντά στο Τελ Αβίβ

  ΦΩΤΟ REUTERS Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά ενόπλων τρομοκρατών σήμερα (1/10/24) το απόγευμα στη Γιάφα, στα νότια του Τελ Αβίβ, σύμφωνα...