Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Νέος γύρος κόντρας Τσίπρα - Μητσοτάκη για τη συνταγματική αναθεώρηση

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή

Νέος γύρος κόντρας Τσίπρα - Μητσοτάκη για τη συνταγματική αναθεώρηση

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
1 0 0
Αντί για συναίνεση προτείνετε τζόγο, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε κλίμα έντασης και καθώς οι δύο τους εισήλθαν σε πολιτική αντιπαράθεση σήμερα στη Βουλή.
Σε δεύτερο γύρο αντιπαράθεσης προχώρησαν στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και αφού προηγουμένως είχαν διασταυρώσει ήδη τα ξίφη τους.
Ο πρωθυπουργός, σε παρέμβασή του και σπεύδοντας να απαντήσει στα όσα είπε στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για μία καινοφανή, πρωτοφανή πρόταση από μέρους της ΝΔ, η οποία δεν είναι σοβαρή, χαρακτηρίζοντάς την, μεταξύ άλλων, ως πρόταση — ρουλέτα / τζόγο.
Είναι παράδοξο η πρώτη βουλή να λέει «Α» και η δεύτερη να λέει «Β», και εσείς αντί για συναίνεση να προτείνετε τζόγο, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρα απευθυνόμενος στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μάλιστα, αναφερόμενος στη συζήτηση στην Επιτροπή, σημείωσε ότι η ΝΔ δεν συμμετείχε με ουσιαστικές προτάσεις, ενώ κατά το προηγούμενο διάστημα, άλλαζε θέσεις.
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο, ακόμη, για «ομολογία» του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ό,τι αφορά το «πραγματικό πολιτικό σχέδιο» της ΝΔ για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, εξαπολύοντας ευθείες «βολές» για πολιτική ιδιοτέλεια και σκοπιμότητα από μέρους της ΝΔ.
«Μετά τις εκλογές θα βρεθείτε και πάλι στα έδρανα της αντιπολίτευσης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας επανήλθε στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέροντας: Εγώ σήμερα έκανα ένα τολμηρό βήμα, αποκάλυψα το πολιτικό παιχνίδι που παίζεται. Σας προκάλεσα να πάρετε θέση συγκεκριμένη λέγοντας ξεκάθαρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να παίξει κανέναν παιχνίδι με τον ΠτΔ και θα προτείνει και στη νέα Βουλή την συνταγματικά προβλεπόμενη ανανέωση της θητείας του σημερινού ΠτΔ, του Προκόπη Παυλόπουλου. "Εσείς όχι μόνο δεν το σηκώσατε το γάντι, αλλά αποφύγατε επί 56 λεπτά που μιλήσατε, να απαντήσετε αλλά και να αναφερθείτε ακόμα και στο όνομά του.
Συνέχισε, λέγοντας χαρακτηριστικά προς τον κ. Μητσοτάκη: «Μέχρι σήμερα είχα την αίσθηση ότι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Γεωργιάδης δεν σας επιτρέπουν να ονομάζετε τη γείτονα χώρα Βόρεια Μακεδονία, δηλαδή με τη συνταγματική της ονομασία. Σήμερα διαπιστώνω ότι δεν σας επιτρέπουν καν να αναφέρετε το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας».
«Γιατί τέτοιο άγχος;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «Πάλι καλά που δεν μου ζητήσατε να πω και το ΑΦΜ του Παυλόπουλου».
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ, λέγοντας «Θέλετε να καταργηθούν αυτά που εμείς ονομάζουμε κοινωνικά δικαιώματα και αγαθά», για να λάβει στη συνέχεια απάντηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Τι ακριβώς προστατεύετε;», διερωτήθηκε, συνεχίζοντας: Προστατεύετε τους ανταγωνιστές μας, αλλά όχι τα συμφέροντα της χώρας.
Πάντως, και καθώς οι τόνοι είχαν ανέβει στη Βουλή, ο πρωθυπουργός πρότεινε στον κ. Μητσοτάκη να πραγματοποιήσουν μια ειδικότερη συζήτηση για την εκπαίδευση ή και το περιβάλλον,  υποστηρίζοντας ότι ο επικεφαλής της «γαλάζιας» παράταξης χύνει «κροκοδείλια» δάκρυα για τους νέους που φεύγουν στο εξωτερικό για σπουδές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μέση Ανατολή: Ισραηλινό σφυροκόπημα στη Βηρυτό, εν αναμονή των αντιποίνων στο Ιράν

Εκρήξεις στα νότια προάστια της λιβανικής πρωτεύουσας - Βομβαρδισμός ισλαμικού τεμένους στη Γάζα με 21 νεκρούς ...