Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες, μπλόκα σε κομβικά σε σημεία

Μπλόκο αγροτών

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες, μπλόκα σε κομβικά σε σημεία

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Προς κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με μπλόκα σε κομβικά σημεία του οδικού άξονα της χώρας οδεύουν οι αγρότες, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στο να ασκήσει πίεση προς την κυβέρνηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Τη χώρα στα δύο αναμένεται να κόψουν σήμερα οι αγρότες καθώς όπως αποφασίστηκε θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του κόμβου των Τεμπών.
Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας την Τετάρτη πραγματοποίησαν σύσκεψη την Τετάρτη κατά την οποία αποφασίστηκε να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη σήραγγα των Τεμπών, στην εθνική οδό Αθηνών — Θεσσαλονίκης.
Στο σημείο θα φθάσουν, σύμφωνα με το onlarissa.gr, νωρίς το μεσημέρι, περίπου 50 τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας.
Την ίδια στιγμή, μπλόκα έχουν στηθεί και στην Κεντρική Μακεδονία.
Συγκεκριμένα, μπλόκο για δύο ώρες έχει στηθεί στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εθνική Οδό Βέροιας — Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας.
Εκεί σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Δ. Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», Τάκη Τσιουλάκο, ο αποκλεισμός μπορεί και «να διαρκέσει περισσότερο και να αφορά και στα δύο ρεύματα»
Επίσης, στον κόμβο Γυψοχωρίου, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης, στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης —Θεσσαλονίκης και στη διασταύρωση Σιδηροκάστρο στις Σέρρες.
Ο αποκλεισμός στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από το Λευκώνα, θα ξεκινήσει στη μία μετά το μεσημέρι και θα διαρκέσει, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για δύο ώρες τουλάχιστον.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τα τρακτέρ στους δρόμους: Τα μπλόκα, τα αιτήματα και… οι διαφωνούντες
Οι αγρότες αναμένεται ακόμη να προχωρήσουν σήμερα σε συμβολικό αποκλεισμό του οδοστρώματος στον κόμβο Δερβενίου, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης — Καβάλας, από τη μία μετά το μεσημέρι και για μία ώρα.
Παράλληλα, στα διόδια των Μαλγάρων οι αγρότες από την περιοχή της Χαλάστρας θα πραγματοποιήσουν συμβολικό αποκλεισμό στο σημείο από τις 12.30 μέχρι και τις 14.00 το λιγότερο.
Στη Δυτική Μακεδονία μπλόκο θα στηθεί στην έξοδο από το Άργος Ορεστικό και θα γίνει δίωρος αποκλεισμό του οδοστρώματος επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Κρυσταλλοπηγής.
Στην ατζέντα των αιτημάτων των αγροτών βρίσκονται το φορολογικό, οι ενισχύσεις και το κόστος παραγωγής.
Επίσης, διεκδικούν και αποζημιώσεις από το «χτύπημα» που κατάφερε το ρωσικό εμπάργκο στους Έλληνες παραγωγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου