Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Μικραίνει η ψαλίδα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Μικραίνει η ψαλίδα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Μειώνεται η απόσταση που χωρίζει τη Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταγράφει μία νέα δημοσκόπηση, στην οποία διαπιστώνεται ότι μόλις πέντε κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό πάνω από το 3%.
Πιο αναλυτικά, στην πανελλαδική δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Έθνος της Κυριακής» με φόντο τις ευρωεκλογές του Μαΐου -και αναφορικά με την πρόθεση ψήφου- η Ν.Δ. λαμβάνει ποσοστό 24,3%, έχοντας διαφορά μόλις 4,1% από τον ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί με 20,2%.
Σημειώνεται ότι στην πρόσφατη δημοσκόπηση της  Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών», η διαφορά των δύο κομμάτων βρίσκεται στις 5,5 ποσοστιαίες μονάδες (30% για τη Ν.Δ. και 24,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ).

Τρίτη η Χ.Α., υψηλό ποσοστό οι αναποφάσιστοι

δημοσκόπηση Έθνος
Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή (8,1%), ενώ περίπου 3 ποσοστιαίες μονάδες πιο μακριά ακολουθούν το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και το ΚΚΕ (με 5,5% και 5%, αντίστοιχα).
Οριακά κάτω από το 3% η Ελληνική Λύση (με 2,9%), ενώ χαμηλά είναι τα ποσοστά (από 2% έως 2,4%) για τρία κοινοβουλευτικά κόμματα (Ένωση Κεντρώων, Το Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες).
Την ίδια στιγμή, υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων (στο 11,2%), τη στιγμή που περίπου ο ένας στους πέντε ερωτηθέντες (18,3%) δηλώνει πως δεν θα ψηφίσει ή δεν έχει αποφασίσει ή θα επιλέξει λευκό ή άκυρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ρώσος Πρέσβης: Να φύγουν τώρα και οι 1,5 εκατομμύρια Ρώσοι από το Ισραήλ...

Έρχεται το μεγάλο ΜΠΑΜ Ρώσος πρέσβης: «Να φύγουν και οι 1,5 εκ. Ρώσοι από το Ισραήλ πριν είναι πολύ αργά» Μετά την ισραηλινή επίθεση κατά ...