Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Η Gazprombank διαψεύδει ότι η PDVSA μεταφέρει έσοδα σε νέους τραπεζικούς λογαριασμούς

Η σημαία της Βενεζουέλας

Η Gazprombank διαψεύδει ότι η PDVSA μεταφέρει έσοδα σε νέους τραπεζικούς λογαριασμούς

CC0 / DavidRockDesign
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA της Βενεζουέλας δεν άνοιξε νέους λογαριασμούς στη ρωσική Gazprombank σε αντίθεση με τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ, όπως τονίζει η ρωσική τράπεζα.
Το Σάββατο, το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι η PDVSA, η οποία έχει χτυπήσει με κυρώσεις από τις ΗΠΑ, έχει δώσει εντολή στους πελάτες των κοινοπραξιών να μεταφέρουν τα έσοδα από τις πωλήσεις πετρελαίου σε νέους τραπεζικούς λογαριασμούς της Gazprombank.
Η PDVSA, ως μία από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες στον κόσμο, έχει ανοίξει λογαριασμούς σε πολλές μεγάλες τράπεζες, μεταξύ των οποίων και διεθνείς. Στο πλαίσιο της αλληλεπίδρασής της με αρκετές ρωσικές εταιρείες που είναι πελάτες της πριν από μερικά χρόνια ανοίχτηκαν οι λογαριασμοί PDVSA στον όμιλο Gazprombank, ωστόσο υπογραμμίζουμε ότι δεν έχουν ανοίξει νέοι λογαριασμοί και η τράπεζα δεν σχεδιάζει να τις ανοίξει ", ανέφερε η Gazprombank.
Τον Ιανουάριο, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπλοκάρουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της PDVSA στη δικαιοδοσία της και επέβαλαν απαγόρευση συναλλαγών με την εταιρεία. Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούχιν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι, εμποδίζοντας τα περιουσιακά στοιχεία του PDVSA, οι Ηνωμένες Πολιτείες φροντίζουν την εταιρεία αυτή προς το συμφέρον του λαού της Βενεζουέλας και προστατεύουν επίσης τη δική της αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου