Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Πώς εξαρθρώθηκε η «μαφία τoυ Κορυδαλλού» που σχεδίαζε δολοφονίες μέσα από τις φυλακές


Δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Πώς εξαρθρώθηκε η «μαφία τoυ Κορυδαλλού» που σχεδίαζε δολοφονίες μέσα από τις φυλακές

© Φωτογραφία : Nikos Christofakis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
1 0  0
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δρούσε μέσα από τις φυλακές. Μεταξύ άλλων εμπλέκεται και στην δολοφονία του δικηγόρου, Μ. Ζαφειρόπουλου. Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 13 ατόμων.
Την εξάρθρωση της «μαφίας του Κορυδαλλού», χαιρέτισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, δίνοντας τα εύσημα στην Αστυνομία.
«Η συστηματική, μεθοδική και σε βάθος έρευνα της Αστυνομίας έφερε αποτελέσματα, σπάζοντας ένα κύκλο εγκληματικής δράσης, μέσα και έξω από τις φυλακές. Εξιχνιάστηκαν ανθρωποκτονίες και εκβιασμοί, ενώ σημαντικό είναι ότι ο μεθοδικός χειρισμός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας απέτρεψε την τέλεση εγκλημάτων, των οποίων ο σχεδιασμός και η εκτέλεση βρισκόταν σε εξέλιξη», τόνισε η κ. Γεροβασίλη σε δήλωσή της στο ΑΠΕ — ΜΠΕ.
Κινούσαν τα νήματα για εγκλήματα μέσα και έξω από τις φυλακές
Η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε, δρούσε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού και εμπλέκεται σε πλήθος εγκληματικών ενεργειών, μεταξύ των οποίων η εκτέλεση του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου το 2017, η απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου στην Πεντέλη και το αιματοκύλισμα στο Μικρολίμανο.
Μεταξύ των εγκλημάτων στα οποία εμπλέκονται είναι δολοφονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, υποθέσεις ναρκωτικών και εκβιασμοί. Η εξάρθρωση της οργάνωσης, έγινε μετά από συστηματική έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ξεκίνησε στις αρχές του χρόνου.
Δικογραφία σε βάρος 13ων ατόμων
Η Αντιτρομοκρατική σχημάτισε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 13 ατόμων, 8 Αλβανών και 5 Ελλήνων, για πληθώρα εγκληματικών ενεργειών, στις οποίες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, η απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου στην Πεντέλη και το αιματοκύλισμα στο Μικρολίμανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μέση Ανατολή: «Θέμα ωρών η απάντηση του Ισραήλ – Αν μας επιτεθεί θα απαντήσουμε», λέει ο ΥΠΕΞ του Ιράν

  REUTERS/Amir Cohen Λόγο για «σκληρή» απάντηση στην περίπτωση που το  Ισραήλ  επιτεθεί στην Τεχεράνη, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών του  Ιράν...