Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Συναγερμός μετά από επίθεση με άρωμα τρομοκρατίας στην Ουτρέχτη


Συναγερμός μετά από επίθεση με άρωμα τρομοκρατίας στην Ουτρέχτη

Συναγερμός μετά από επίθεση με άρωμα τρομοκρατίας στην Ουτρέχτη
Το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης ερευνά η ολλανδική αστυνομία, αφού ένας ένοπλος άνοιξε σήμερα πυρ μέσα σε σταθμό του τραμ στην Ουτρέχτη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι.
Το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων μεταδίδει ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από σφαίρες. Η αστυνομία αναζητά τον δράστη, ενώ δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για την κατάσταση των τραυματιών.
Οι αρχές έχουν αποκλείσει το σημείο της επίθεσης και έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας σε όλη την περιοχή, όπου έσπευσαν αστυνομικά ελικόπτερα κι ασθενοφόρα, όπως και μονάδες της αντιτρομοκρατικής. Ολλανδικά μέσα ανέφεραν ότι έχει υποβληθεί αίτημα να στηθεί επί τόπου μία μονάδα παροχής πρώτων βοηθειών.
Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαρκ Ρούτε, διέκοψε τις συνομιλίες για σχηματισμό κυβέρνησης και παρακολουθεί τις εξελίξεις, ενώ δήλωσε πως «ανησυχεί βαθιά» και πως η κυβέρνηση θα συνεδριάσει εκτάκτως σχετικά με το επεισόδιο.

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

  • «Πυρά στην πλατεία της 24ης Οκτωβρίου. Πολλές σφαίρες. Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης», ανακοίνωσε αρχικά η αστυνομία.
  • Μονάδα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αναπτύχθηκε στη συνέχεια στο σημείο της επίθεσης.
  • H αστυνομία ανακοίνωσε ότι ερευνά και το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης. 
  • Δεν έχουν γίνει συλλήψεις μέχρι στιγμής, ενώ αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί και στα γύρω κτίρια.
  • Ο δράστης έχει διαφύγει και καταζητείται, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.  
  • Οι αρχές ερευνούν μία μαρτυρία σύμφωνα με την οποία ο ένοπλος δραπέτευσε με κόκκινο αυτοκίνητο. 
  • Σύμφωνα με μία γυναίκα που βρισκόταν μέσα στο τραμ, ο άνδρας σηκώθηκε και πυροβόλησε κατά άλλων επιβατών.
  • Ο εισπράκτορας δεν άνοιξε αμέσως τις πόρτες για να βγει ο κόσμος. Δύο νεαρά παιδιά έσπασαν τα παράθυρα του τραμ και τόσο η ίδια όσο και άλλοι επιβάτες διέφυγαν από εκεί.
  • Τα σχολεία της περιοχής έχουν κλείσει τις πόρτες τους και τα παιδιά δεν μπορούν να παραμένουν έξω.
  • Το επίπεδο συναγερμού στη χώρα αυξήθηκε στο επίπεδο 5, που είναι το υψηλότερο. 
  • Για προληπτικούς λόγους έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα ασφαλείας σε «ευαίσθητα σημεία» της Ουτρέχτης, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχος (όπως τεμένη), και σε άλλες πόλεις της χώρας.
The police is investigating the shooting at the in Utrecht this morning. An possible terrorist motif is part of the investigation.
746 people are talking about this

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ισραήλ: Οκτώ νεκροί από τρομοκρατική επίθεση ενόπλων στη Γιάφα – Αναφορές για άλλη τρομοκρατική επίθεση σε ξενοδοχείο κοντά στο Τελ Αβίβ

  ΦΩΤΟ REUTERS Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά ενόπλων τρομοκρατών σήμερα (1/10/24) το απόγευμα στη Γιάφα, στα νότια του Τελ Αβίβ, σύμφωνα...