Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Β-52 των ΗΠΑ πετούν πάνω από τον Κόλπο για να «στείλουν μήνυμα» στο Ιράν (Φωτογραφίες


Αμερικανικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος B-52

Β-52 των ΗΠΑ πετούν πάνω από τον Κόλπο για να «στείλουν μήνυμα» στο Ιράν (Φωτογραφίες)

© AFP 2019 / Paul CROCK
ΑΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Τα πολεμικά αεροπλάνα με ικανότητα μεταφοράς πυρηνικών όπλων έχουν αποσταλεί στην περιοχή σε μία κίνηση επίδειξης ισχύος των Ηνωμένων Πολιτειών ενάντια στο Ιράν.
Μια ομάδα των στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών της Β-52 ολοκλήρωσε την πρώτη της αποστολή — μια εκπαιδευτική επιχείρηση — από τη νέα βάση της στο Κατάρ την Κυριακή.
Τα τέσσερα αεροσκάφη B-52H Stratofortress έδειξαν τις ικανότητές τους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με την πρώτη τους αποστολή, στην οποία χρησιμοποίησαν ως «στόχο» τον αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln. Τα τέσσερα βομβαρδιστικά αεροπλάνα επιχειρούν από την Αεροπορική Βάση του Al Udeid στο Κατάρ, κατέφθασαν την περασμένη εβδομάδα.
«Αυτή ήταν η πρώτη αποστολή της Task Force των βομβιστικών ενόπλων δυνάμεων της Αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης για την υπεράσπιση των αμερικανικών δυνάμεων και συμφερόντων στην περιοχή», ανέφερε η Κεντρική Αεροπορική Διοίκηση (AFCENT) σε σύντομη δήλωση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.
F-15C Eagle των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια εναέριου ανεφοδιασμού από KC-135 Stratotanker
F-15C Eagle των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια εναέριου ανεφοδιασμού από KC-135 Stratotanker
Η Πολεμική Αεροπορία δημοσίευσε επίσης φωτογραφίες τη Δευτέρα Με τα αεροσκάφη F-15C Eagle και F-35A Lightning II να εκτελούν αποστολές «αποτροπής» στην περιοχή, καθώς επίσης και με αεροσκάφη KC-135 Stratotanker.
Το USS Abraham Lincoln έφθασε στην περιοχή αργά την περασμένη εβδομάδα με μια δύναμη του αμερικανικού ναυτικού και το USS Arlington, ένα πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων, ανέφερε το Sputnik.
Η Τεχεράνη δήλωσε ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να πιέσουν το Ιράν να διαπραγματευτεί μια δυσμενή συμφωνία μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης του 2015 (JCPOA) τον περασμένο Μάιο. Η Ουάσινγκτον επανέλαβε την επιβολή των κυρώσεων για την ιρανική οικονομία από τότε.
«Οποιαδήποτε διαπραγμάτευση υπό αυτές τις συνθήκες με την Αμερική και δεν θα συμβεί ποτέ», δήλωσε ο στρατηγός Κασέμ Σουλειμάνι, επικεφαλής διοικητής της Force Quds της IRGC, στο πρακτορείο ειδήσεων Fars τον περασμένο μήνα.
Ο ναύαρχος Χουσείν Κανζάντι, ο οποίος είναι επικεφαλής των ναυτικών δυνάμεων του Ιράν, ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Φοιτητών του Ιράν ότι «η παρουσία των Αμερικανών στον Περσικό Κόλπο έχει φτάσει στο τέλος της και πρέπει να φύγουν».
Την Κυριακή, πολλά πετρελαιοφόρα στον Περσικό Κόλπο «υπέστησαν σαμποτάζ», σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στα ύδατα των οποίων έγινε το συμβάν.
F-35A των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια εναέριου ανεφοδιασμού από KC-135 Stratotanker
F-35A των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια εναέριου ανεφοδιασμού από KC-135 Stratotanker
Δύο πλοία χρησιμοποίησαν τη σημαία του Ριάντ, ένα άλλο πλοίο των ΗΑΕ και ένα τέταρτο πλοίο χρησιμοποίησε τη σημαία της Νορβηγίας, ανέφερε το Σπούτνικ.
Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ή θανάτοι.
Τα τέσσερα πλοία βρίσκονταν κοντά στο λιμάνι Fujairah των ΗΑΕ, το μοναδικό σημαντικό λιμάνι της χώρας στην Αραβική Θάλασσα. Η Τεχεράνη απείλησε να κλείσει το Στενό του Ορμούζ σε περίπτωση πολέμου, διακόπτοντας αμέσως το ένα πέμπτο του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου πετρελαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ρώσος Πρέσβης: Να φύγουν τώρα και οι 1,5 εκατομμύρια Ρώσοι από το Ισραήλ...

Έρχεται το μεγάλο ΜΠΑΜ Ρώσος πρέσβης: «Να φύγουν και οι 1,5 εκ. Ρώσοι από το Ισραήλ πριν είναι πολύ αργά» Μετά την ισραηλινή επίθεση κατά ...