Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Κατατέθηκε η πρόταση μομφής εναντίον του Πολάκη


Κυριάκος Μητσοτάκης

Κατατέθηκε η πρόταση μομφής εναντίον του Πολάκη

© Φωτογραφία : SOOC / Alexandros Michailidis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Πράξη έκανε η αξιωματική αντιπολίτευση την απειλή περί υποβολής πρότασης μομφής εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Από την πλευρά του, η Γιάννης Δραγασάκης ανακοίνωσε τη μετατροπή της πρότασης δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Πρόταση μομφής εναντίον του Παύλου Πολάκη κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, με την κυβέρνηση να απαντάει άμεσα, μετατρέποντας τη σχετική διαδικασία σε ψήφο εμπιστοσύνης.
«Καταθέτουμε πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη, γιατί με την πολιτική του συμπεριφορά έχει υπερβεί κάθε πολιτικό και δημοκρατικό όριο» δήλωσε, από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποβάλλοντας και επισήμως το προαναγγελθέν αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Σήμερα θα φανεί αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι με τους πολλούς ή τους Πολάκηδες» έσπευσε να προσθέσει, αναφερόμενος στα πρόσφατα σχόλια του αναπληρωτή υπουργού για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της γαλάζιας παράταξης, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.
Σχολίασε δε, ότι «οπουδήποτε στον κόσμο η διαδικασία αυτή θα ήταν περιττή γιατί από την πρώτη στιγμή ένας τέτοιος πολιτικός θα είχε πάει σπίτι του».
Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι «όταν μια τέτοια πρωτοφανή συμπεριφορά την ενστερνίζεται ο πρωθυπουργός, η απειλή υπερβαίνει την κομματική αντιπαράθεση».
«Το τελευταίο επεισόδιο με τον Π. Πολάκη δείχνει την αντιδημοκρατική διχαστική αντίληψη αυτών που ηγούνται του ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε.
«Σε απλά διλήμματα είχατε εξειδίκευση. Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Με τις ελίτ ή με τον λαό. Με το παλιό ή με το νέο. Τώρα που τα διλήμματά σας κατέρρευσαν μένει ένα δίλημμα, με το οποίο οι πολίτες θα πάνε στην κάλπη: Με την Ελλάδα των πολλών ή με τον ΣΥΡΙΖΑ των Πολάκηδων» διερωτήθηκε τέλος.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολάκης ανήρτησε στο Facebook τον διορισμό του κ. Κυμπουρόπουλου στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μέσω των ειδικών διατάξεων για τα ΑμεΑ, ως απάντηση στη δήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ ότι δεν θέλησε ποτέ «μόρια, επιδόματα και χάρες».
Από πρόταση δυσπιστίας… σε ψήφο εμπιστοσύνης
Από την πλευρά της, δια στόματος του Γιάννη Δραγασάκη, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη μετατροπή της πρότασης μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης.
«Λίγες ημέρες πριν από τις κρίσιμες επικείμενες εκλογές, η ΝΔ επιχειρεί να αποφύγει τα κρίσιμα επίδικα των επόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, επιμένοντας στη μικροπολιτική & τα εύκολα επικοινωνιακά τεχνάσματα» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Και συνέχισε: «Η κυβέρνηση όμως, θα επιμείνει να μιλά για την αύξηση του κατώτατου μισθού, την τόνωση των εισοδημάτων, τις 120 δόσεις και την αναβάθμιση της χώρας».
«Αλλά και για τις πολιτικές τεσσάρων χρόνων αυτής της κυβέρνησης για τα άτομα με αναπηρία, όπως και για κάθε πρόβλημα της κοινωνίας» συμπλήρωσε.
Δεν παρέλειψε μάλιστα, να ισχυριστεί ότι «το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη δεν είναι ο Πολάκης». «Είναι ο Τσίπρας, η λαϊκή στήριξή του και η αποδοχή του στην Ευρώπη. Πρόβλημά του είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η ικανότητά της να επιλύει τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας».
Υποστήριξε, στη συνέχεια, ότι «η Νέα Δημοκρατία είχε προϋπολογίσει τη μείωση του αφορολόγητου για να εφαρμόσει, αν ποτέ κυβερνούσε, τη μεροληπτική φορολογική πολιτική της». «Γι' αυτό τώρα είναι σε αμηχανία, από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μειώνεται το αφορολόγητο».
Και κατέληξε: «Για να μην επιτρέψουμε τον επικοινωνιακό αποπροσανατολισμό που επιχειρεί η ΝΔ, αλλά για να μιλήσουμε για τα επίδικα των εκλογών, καταθέτουμε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση».
Την Τετάρτη η έναρξη της συζήτησης, την Παρασκευή η ψηφοφορία
Υπενθυμίζεται ότι το προεδρείο της Βουλής, το μεσημέρι της Δευτέρας, αποφάσισε η σχετική συζήτηση να ξεκινήσει την Τετάρτη και να ολοκληρωθεί την Παρασκευή, με την ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κυρ. Μητσοτάκης: Μειωμένα διόδια από 2,8 εως 3 ευρώ θα πληρώνουν από σήμερα όσοι διασχίζουν την Κεντρική Ελλάδα - Στα 2,5 ευρώ μειώνονται και της Αττικής Οδού

  ΠΟΛΙΤΙΚΉ / Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024, 10:25:24 / Τελευταία Ενημέρωση: 11:38 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Μειωμένα διόδια από 2,8 εως 3 ευρώ θα πληρών...