Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Τσίπρας: Η κάλπη είναι ψήφος εμπιστοσύνης ή ψήφος ακύρωσης των μέτρων


Ο Αλέξης Τσίπρας στο 2ο φόρουμ Υψηλού Επιπέδου της Πρωτοβουλίας για τον «Δρόμο του Μεταξιού»

Τσίπρας: Η κάλπη είναι ψήφος εμπιστοσύνης ή ψήφος ακύρωσης των μέτρων

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2019 (55)
 0  0  0
«Η κάλπη αυτή είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα αυτά ή ψήφος ακύρωσης τους», σημείωσε ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη, αναφερόμενος στις εκλογές της Κυριακής και στα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση.
«Καταφέραμε να γυρίσουμε σε ενάρετο κύκλο την οικονομία», σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εν όψει των ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου.
«Ήμουν πάρα πολύ καιρό κλεισμένος στην καθημερινότητα μιας δύσκολης δουλειάς, βαριάς ευθύνης και αυτή η σχέση με τον κόσμο μου είχε λείψει», είπε μεταξύ άλλων σύμφωνα με το ant1news.gr, ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο πρόγραμμά του κατά την προεκλογική περίοδο
Όσον αφορά στις εθνικές εκλογές και στον χρόνο διεξαγωγής τους, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Μην βιάζεστε, θα ‘ρθει και αυτή η ώρα».
Εν τω μεταξύ, για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων εν όψει της κάλπης της Κυριακής, ο κ. Τσίπρας είπε «Κυριακή κοντή γιορτή και θα δούμε το αποτέλεσμα», συμπληρώνοντας ότι «ευθύνη έχουν οι Κυβερνήσεις για την τετραετία τους, αλλά ευθύνη έχουν και οι πολίτες για την εντολή που θα δώσουν για το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος».
Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «η κοινωνία και δη οι συνταξιούχοι είχαν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες των προηγούμενων χρόνων και όσες έφερε και η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όπως είπε διαπραγματεύτηκε σε ένα υπονομευμένο έδαφος, ωστόσο τελικώς η Κυβέρνηση κατάφερε και προστάτευσε τους πιο αδύναμους».
«Ξέρω ότι ενώ βγήκαμε από τα μνημόνια, οι δείκτες ευημερούν πιά, τα επιτόκια των ομολόγων μας είναι χαμηλά.. εκατομμύρια συμπολίτες μας δεν έχουν δει αυτήν την ανάκαμψη στην ζωή τους και την καθημερινότητα τους. Δουλειά μας είναι τώρα να μετατρέψουμε την ευημερία των αριθμών, σε ευημερία των ανθρώπων. Αυτό θα γίνει σιγά-σιγά», επεσήμανε ακόμη.
«Εγώ δεν κρατώ κακία στον κ. Μητσοτάκη για την πολιτική του καταγωγή, αλλά για την πολιτική του», ανέφερε επίσης, εξαπολύοντας επίθεση σε βάρος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ για την 13η σύνταξη είπε ότι «εγώ πιστεύω ότι αυτό το 300άρι, το 400άρι ευρώ δεν θα πάει στον κουμπαρά, αλλά θα πάει στην αγορά, στην πραγματική οικονομία κι έτσι θα ενισχυθεί η οικονομία».
Σε ό,τι αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση μειώνει τον στόχο, αξιοποιώντας το «μαξιλάρι» των διαθέσιμων του Δημοσίου, ώστε να δοθεί το πακέτο παροχών και να υποβοηθηθεί η ανάπτυξη για τα επόμενα χρόνια.
«Καταφέραμε να πιάσουμε και τους στόχους του προγράμματος και να έχουμε περίσσευμα, το οποίο μοιράζαμε στο τέλος του χρόνου», είπε μεταξύ άλλων.
«Εμείς καταφέραμε να γυρίσουμε σε ενάρετο κύκλο την οικονομία. Το κρίσιμο ερώτημα είναι αυτό το περίσσευμα “πως θα το μοιράσουμε; Θα το δώσουμε στους πολλούς ή σε λίγους κι εκλεκτούς;”. Αυτή είναι η διαφορά. Τι λέει ο κ. Μητσοτάκης; Να μειωθεί η φορολογία των επιχειρήσεων. Εντάξει, κι εμείς το λέμε αυτό και το κάνουμε σταδιακά», επεσήμανε παράλληλα.
Από το 2010 και μετά, έχουν γίνει πράγματα που δεν έχουν ξαναγίνει σε μια χώρα, «έπεσε πυρηνική βόμβα» στην Ελλάδα. Τώρα τι γίνεται, αυτό είναι το θέμα. Έχουμε μια κυβέρνηση που έκανε και τα λάθη της, αλλά ξέρει πώς να προχωρήσει και να διαχειριστεί όλα αυτά τα θέματα τα επόμενα χρόνια, ανέφερε επίσης.
Για τα πρόσφατα μέτρα, τέλος, παρατήρησε: «Ο λόγος για τον οποίο δεν έχουμε αντιδράσεις από τους δανειστές, είναι ότι ξέρουν πως αν αντιδράσουν τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει 50% στις εκλογές. Η κάλπη αυτή είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα αυτά ή ψήφος ακύρωσης τους. Είναι ξεκάθαρο αυτό, το δείχνουν και οι δηλώσεις του κ. Βέμπερ. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εμμονικοί με την λιτότητα. Ο ελληνικός λαός έκανε θυσίες για να κρατήσει όρθια την Ευρώπη, όχι μόνο την Ελλάδα, τόσο στην οικονομία, όσο και στο Προσφυγικό, που κρατάμε όρθια την Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ετοιμάζουν χερσαία εισβολή στον Λίβανο, υπόσχονται «απελευθέρωση» του Ιράν

  φωτογραφία αρχείου | AP Photo/Julia Nikhinson  ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ   30.09.24 18:19 efsyn.gr Α+ Α- Facebook Twitter E-mail Copy link Print Διάγγε...