Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Εκλογές 2019: Όλες οι εξελίξεις της τελικής «μάχης» σε δήμους και περιφέρειες (liveblog)


Εκλογές 2019: Όλες οι εξελίξεις της τελικής «μάχης» σε δήμους και περιφέρειες (liveblog)
Πηγή: EUROKINISSI
Δεύτερος γύρος αυτοδιοικητικών εκλογών, με τη «μάχη» να επικεντρώνεται στους τρεις μεγάλους δήμους (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς) της χώρας, αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής. 
Συνολικά κάλπες θα στηθούν σε επτά Περιφέρειες και 217 Δήμους της χώρας, με τους εκλογείς να προσέρχονται στα ίδια εκλογικά κέντρα που ψήφισαν και την προηγούμενη Κυριακή από τις επτά το πρωί, μέχρι τις επτά το απόγευμα.
Σημειώνεται, ότι στο δεύτερο γύρο δεν υπάρχει σταυροδοσία υποψηφίων. Σύμφωνα, πάντως,  με τη διευκρίνιση του υπουργείου Εσωτερικών τα ψηφοδέλτια που θα βρεθούν με σταυρούς δεν θα θεωρηθούν άκυρα.
Δείτε όλες τις εξελίξεις, σε όλες τις εκλογικές μάχες στη χώρα, από την ώρα που ανοίγουν οι κάλπες μέχρι και το τελικό αποτέλεσμα στο liveblog του CNN Greece.
Δείτε πρώτοι τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών και των υποψηφίων στους μεγάλους Δήμους και στις Περιφέρειες, ενημερωθείτε για την πορεία της ψηφοφορίας και δείτε τα αποτελέσματα των exit polls αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης. 

Δεύτερος Γύρος Αυτοδιοικητικών Εκλογών

Κατερίνα Αγριμανάκη10:02 Κυριακή, 02 Ιουνίου 2019
Ψήφισε ο Προκόπης Παυλόπουλος
Σε εκλογικό τμήμα του Νέου Ψυχικού ψήφισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο ΠτΔ μίλησε με τους δημοσιογράφους και έβγαλε φωτογραφίες με τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο εκλογικό κέντρο, αρνούμενος, πάντως, να κάνει δηλώσεις.
Κατερίνα Αγριμανάκη09:44 Κυριακή, 02 Ιουνίου 2019
ΥΠ.ΕΣ: Πολύ σύντομα ροή αποτελεσμάτων και τελικά αποτελέσματα
Ομαλά διεξάγονται οι επαναληπτικές εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης. Όπως ανέφερε σήμερα οι εκλογές διεξάγονται σε 7 από τις 13 περιφέρειες και σε 229 από τους 332 δήμους της χώρας, με αποτέλεσμα να είναι ανοιχτά τα 27.659 εκλογικά τμήματα έναντι 39.063 την περασμένη Κυριακή, δηλαδή το 71% του συνόλου, ενώ οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι σήμερα αντιστοιχούν στο 80% του συνόλου.
Κατερίνα Αγριμανάκη09:13 Κυριακή, 02 Ιουνίου 2019
Ψήφισε ο Νίκος Βούτσης
Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε στη Νέα Ερυθραία ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
«Σήμερα ολοκληρώνεται μία διαδικασία που είχε μεγάλη συμμετοχή την προηγούμενη Κυριακή και ελπίζω αυτή η συμμετοχή να επαναληφθεί γιατί είναι ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας να λαμβάνουν οι δημοτικοί άρχοντες και οι περιφερειάρχες την άποψη των πολιτών, όχι μόνο την ημέρα που ψηφίζουμε», τόνισε ο κ. Βούτσης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως «η χώρα μας και οι περιφέρειες έχουν ανάγκη επιτακτικά από προοδευτικές, καινοτόμες πολιτικές παρεμβάσεις για να βγούμε από την κρίση».
Ερωτώμενος για τις επικείμενες εθνικές εκλογές, ο κ. Βούτσης σημείωσε πως «οι εθνικές εκλογές είναι διαφορετικές», εκτιμώντας πως θα «είναι το απαύγασμα της εμπειρίας όλης της προηγούμενης τετραετίας».
Κατερίνα Αγριμανάκη09:00 Κυριακή, 02 Ιουνίου 2019
Με καθυστερήσεις και απουσίες άνοιξαν οι κάλπες στην Αιτωλοακαρνανία
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε και εξελίσσεται στη Δυτική Ελλάδα ο δεύτερος γύρος των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Μόνο σε ένα εκλογικό τμήμα στην Αιτωλοακαρνανία ξεκίνησε με καθυστέρηση η ψηφοφορία, λόγω αργοπορίας του δικαστικού αντιπροσώπου, ενώ καταγράφονται εκ νέου απουσίες μελών των εφορευτικών επιτροπών.
Κατερίνα Αγριμανάκη08:49 Κυριακή, 02 Ιουνίου 2019
Κανονικά η ψηφοφορία στην Κεντρική Μακεδονία
Κανονικά άνοιξαν οι κάλπες του δεύτερου γύρου των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση Α' βαθμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Όπως ανέφερε η γενική διευθύντρια εσωτερικής λειτουργίας της ΠΚΜ, Πόπη Μπαλλά και στις επτά περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η εκλογική διαδικασία εξελισσεται ομαλά και στους εικοσιέξι δήμους - από τους συνολικά τριάντα οκτώ δήμους της Κ. Μακεδονιας - στους οποίους υποψήφιοι δήμαρχοι αναμετρώνται στον δεύτερο γύρο των εκλογών.
Κατερίνα Αγριμανάκη08:46 Κυριακή, 02 Ιουνίου 2019
Ομαλά η διαδικασία στους δήμους Χανίων και Αποκορώνου
Κανονικά διεξάγεται από τις 7 το πρωί η εκλογική διαδικασία του δευτέρου γύρου των δημοτικών εκλογών στους δήμους Χανίων και Αποκορώνου.
Την ψήφο των πολιτών στα Χανιά διεκδικούν ο συνδυασμός «Η Απάντηση τα Χανιά μας» με υποψήφιο δήμαρχο τον Άρη Παπαδογιάννη, που την πρώτη Κυριακή των εκλογών είχε λάβει ποσοστό 26,94% και ο συνδυασμός «Για τα Χανιά» με υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Σημανδηράκη, που την πρώτη Κυριακή των εκλογών είχε λάβει ποσοστό 19,09%. Στα Χανιά η διαδικασία εξελίσσεται σε 168 εκλογικά τμήματα.
Κατερίνα Αγριμανάκη08:11 Κυριακή, 02 Ιουνίου 2019
Ανοιχτά τα διόδια
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις τους στις Αυτοδιοικητικές εκλογές η διέλευση από τους σταθμούς διοδίων της χώρας θα είναι ελεύθερη έως και τα μεσάνυχτα (00:00) της Κυριακής, 2 Ιουνίου.
Κατερίνα Αγριμανάκη07:42 Κυριακή, 02 Ιουνίου 2019
Πού ψηφίζουν Τσίπρας και Μητσοτάκης
Δείτε πού και τι ώρα θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 


Κατερίνα Αγριμανάκη07:20 Κυριακή, 02 Ιουνίου 2019
Ψήφισε ο Αλ.Χαρίτσης
Στο 1ο γυμνάσιο Καλαμάτας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Χαρίτσης. 
«Παρά τα όποια επιμέρους προβλήματα, η διαδικασία στέφθηκε με επιτυχία», δήλωσε ο υπουργός, συγχαίροντας «όλους τους εργαζόμενους» που ασχολήθηκαν με τις εκλογές.
Κατερίνα Αγριμανάκη07:15 Κυριακή, 02 Ιουνίου 2019
Με τι καιρό ψηφίζουμε σήμερα
Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια σήμερα, Κυριακή, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι οποίες στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρές και πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
Κατερίνα Αγριμανάκη07:08 Κυριακή, 02 Ιουνίου 2019
Πού και πώς ψηφίζουμε σήμερα
«Οδηγίες προς ναυτιλομένους» δίνει το υπουργείο Εσωτερικών για τον β' γύρο των εκλογών που λαμβάνει χώρα σήμερα.
Κατερίνα Αγριμανάκη07:04 Κυριακή, 02 Ιουνίου 2019
Oι σκληρές «μάχες» για την πρωτιά
Η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται σε συνολικά 51 δήμους της Περιφέρειας Αττικής. Κι αυτό γιατί οι υποψήφιοι δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από το 50% για να εκλεγούν από τον πρώτο γύρο.
Δείτε ποιες είναι οι μεγάλες μάχες του δεύτερου γύρου στην περιφέρεια και τα πιο αμφίρροπα «ντέρμπι» όσον αφορά στην εκλογή δημάρχων.
Κατερίνα Αγριμανάκη07:03 Κυριακή, 02 Ιουνίου 2019
Άνοιξαν οι κάλπες
Από τις επτά το πρωί θα είναι ανοικτά τα εκλογικά κέντρα, ενώ η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις επτά το απόγευμα. 
Αμέσως θα αρχίσει και η καταμέτρηση με τα τελικά αποτελέσματα να αναμένονται λίγο μετά τις εννέα το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας – Εκκενώνονται χωριά

  Ελλάδα Μάχη από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο – Κάηκε Πυροσβεστικό όχημα – Στο Ξυλόκαστρο εσπευσμένα ο Αρ...