Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Η εξέλιξη των αποτελεσμάτων σε περιφέρειες και δήμους - Πού υπάρχουν ανατροπές (LIVE)

Η εξέλιξη των αποτελεσμάτων σε περιφέρειες και δήμους - Πού υπάρχουν ανατροπές (LIVE)

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε το πρωί στις 7 και ολοκληρώθηκε 12 ώρες αργότερα, στις 7 το απόγευμα, η διαδικασία της επαναληπτικής ψηφοφορίας για όσες περιφέρειες και δήμους δεν είχε επικρατήσει κάποιος από τους υποψήφιους από τον πρώτο γύρο.
Σε δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης λίγο πριν τις 8μμ τόνισε ότι όλα κύλησαν ομαλά και χωρίς προβλήματα κατά τη σημερινή εκλογική διαδικασία. «Έκλεισε μια προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και πολλές εβδομάδες στο υπουργείο Εσωτερικών στις πιο δύσκολες εκλογές στην ιστορία του ελληνικού κράτους», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας ότι «το στοίχημα το κερδίσαμε».
Νέος δήμαρχος Αθηναίων ο Κ. Μπακογιάννης
Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, καθώς με ενσωματωμένο το 93,43% λαμβάνει το 65,23% των ψήφων έναντι 34,77% του Νάσου Ηλιόπουλου. Με καταμετρημένες περίπου 145.000 ψήφους ο κ. Μπακογιάννης έλαβε τις 89.600, ενώ ο κ. Ηλιόπουλος 47.750. Τα άκυρα είναι περίπου 3.000 και τα λευκά σχεδόν 5.000.
Ζέρβας: Η μεγάλη έκπληξη της Θεσσαλονίκης
Σε επευφημίες και σε εκδηλώσεις χαράς ξέσπασαν φίλοι και ψηφοφόροι του Κωνσταντίνου Ζέρβα στα εκλογικά γραφεία της παράταξης "Ναι στη Θεσσαλονίκη" μετά την ανακοίνωση του exit poll της interview για τον κεντρικό δημο, το οποίο έγινε για λογαριασμό της "Βεργίνα TV'.
Τα αποτελέσματα του exit poll δίνουν πρόβλεψη ποσοστού εκλογής στον Κ. Ζερβα από 64% έως και 70% των ψήφων του β΄γύρου των εκλογών για τον κεντρικό δημο και στον αντίπαλο του Νίκο Ταχιάο από 30% έως 36%, με τη μέση τιμή για την πρόβλεψη αποτελέσματος να διαμορφώνεται -πάντα σύμφωνα με το συγκεκριμένο exit poll -σε 67% και σε 33% για τους κ.κ. Ζέρβα και Ταχιάο, αντιστοίχως. Ο κ. Ζέρβας δεν ήταν παρών στο χώρο των γραφείων και αναμένεται αργότερα ενώ παραμένουν στα γραφεία φίλοι, δημοτικοί σύμβουλοι και ψηφοφόροι του.
Ν. Ταχιάος: Στρέψτε τα φώτα στο νικητή
"Υπάρχει νικητής. Στρέψτε τα φώτα στον νικητή. Εγώ είμαι εδώ για τη Θεσσαλονίκη" δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος, μετά την γνωστοποίηση του exit poll για τον κεντρικό δήμο και τα πρώτα αποτελέσματα από το υπουργείο Εσωτερικών. "Η Θεσσαλονίκη έχει δήμαρχο, θέλω να συγχαρώ τον κ. Ζέρβα για την επιτυχία του" ανέφερε χαρακτηριστικά και χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ως μια "μέρα γιορτής". Είπε ότι οι Θεσσαλονικείς δεν τον πίκραναν υπογραμμίζοντας: "δεν με πικραίνει ποτέ οτιδήποτε είναι θέμα Δημοκρατίας. Είναι γιορτή της Δημοκρατίας το αποψινό και ως τέτοιο πρέπει να το ζήσουμε".
Επικαλούμενος τα λόγια του Αποστόλου Παύλου, τόνισε ότι ήταν πιστός στις αρχές του και στις αξίες του και έδωσε τον αγώνα όσο πιο δυνατά μπορούσε. "Θα συνεχίσω στον αγώνα για τη Θεσσαλονίκη που είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου, είναι το πάθος μου" πρόσθεσε.
"Δεν είναι η πρώτη φορά που χάνω. Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου γι΄ αυτό το αποτέλεσμα και συγχαίρω ξανά τον νέο δήμαρχο. Επέλεξα να κάνω έναν αγώνα όπου η βασική λέξη ήταν "υπεύθυνα" και πίσω από αυτή την λέξη ήταν η αξιοπρέπεια. Νομίζω ότι η αξιοπρέπεια είναι αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει τη Θεσσαλονίκη" σχολίασε και επισήμανε ότι "μεγάλωσε σε ένα σπίτι όπου ο πατέρας του του έμαθε να θέλει να κερδίζει και να ξέρει να χάνει".
Μιλώντας για τους συνεργάτες του, τους οποίους ευχαρίστησε, σχολίασε ότι αντιπροσώπευαν το ίδιο σύστημα αξιών με τον ίδιο και "επέλεξαν να μην παραδοθούν ούτε στα fake news, ούτε στα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη στους αντιπάλους, ούτε κυρίως να κρύψουν αυτό το οποίο είναι στην πραγματικότητα. "Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που αυτή η εξαιρετική ομάδα που συγκροτήσαμε σε αυτές τις εκλογές, η ομάδα "Θεσσαλονίκη υπεύθυνα" μπόρεσε να είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο. Ελπίζω ότι το γεγονός αυτό θα εκτιμηθεί και πάντως είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε έχει καλό σκοπό για τη Θεσσαλονίκη, οποιουδήποτε δέχεται να συνενώσουμε δυνάμεις για το καλό αυτής της πόλης" υπογράμμισε.
Ευχαρίστησε, παράλληλα, "όλους τους εθελοντές, όλους τους υποψηφίους, τους εκατοντάδες ανθρώπους που", όπως ανέφερε, συντάχθηκαν μαζί του σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα. "Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ίδια τη ΝΔ για τη στήριξή τους στο πρόσωπό μου όπως επίσης και την τοπική ΝΔ η οποία πραγματικά έδωσε την ψυχή της για το αποτέλεσμα το οποίο έχω φέρει" είπε.
Για την παράταξή του, επισήμανε, ότι θα γίνει συζήτηση στην πορεία, ωστόσο, τόνισε: "οι άνθρωποι της παράταξής μου έχουν άλλο αγώνα μπροστά και καλό θα είναι να είναι όλοι ενωμένοι γιατί 7 Ιουλίου έχουμε βουλευτικές εκλογές".
Η Singular Logic έδωσε λίγο μετά τις 8μμ και τις πρώτες εκτιμήσεις για το τελικό αποτέλεσμα:
Περιφέρειες
Στην Περιφέρεια Αττικής, εκλέγεται ο Γ. Πατούλης με 66,2%.
Στην Περιφέρεια Δ. Ελλάδας ο Ν. Φαρμάκης με 56,4%.
Στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης ο Χρ. Μέτιος με 51,1%
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Π. Νίκας με 52,7%
Στην Περιφέρεια Ιονίων νήσων η Ρ. Τράτσα-Τσαγκαροπούλου με 59,1%
Στην Περιφέρεια Β. Αιαγαίου ο Κ. Μουντζούρης με 55,1%
Σύμφωνα, πάντως, με την ροή των αποτελεσμάτων, πολύ κοντά είναι οι δύο υποψήφιοι στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης. Χρ. Μέτιος και Χρ. Τοψίδης ενώ μικρό προβάδισμα έχει ο Φ. Σπανός έναντι του Απ. Γκλέτσου στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 
Δήμοι
Στους μεγάλους δήμους δίνονται οι πιο κάτω εκτιμήσεις
Δήμος Αθηναίων: Κ. Μπακογιάννης 65,2%
Δήμος Θεσσαλονίκης: Κ. Ζέρβας 66,8%
Δήμος Πατρέων: Κ. Πελετίδης 71,4%
Δήμος Ηρακλείου: Β. Λαμπρινός 51,3%
Δήμος Πειραιώς Ι. Μώραλης 57,6%
Δήμος Λαρισαίων Α. Καλογιάννης 57,3%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο στρατός του Ισραήλ διεξάγει «στοχευμένες» χερσαίες επιχειρήσεις στον νότιο Λίβανο

  ΚΌΣΜΟΣ / Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024, 05:57:35 / Τελευταία Ενημέρωση: 07:57 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν τη...