Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Ακάρ: Ό,τι έγινε στην Κύπρο το 1974, θα μπορούσε να επαναληφθεί

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ

Ακάρ: Ό,τι έγινε στην Κύπρο το 1974, θα μπορούσε να επαναληφθεί

© AP Photo / Τουρκικό υπ. Άμυνας
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ (67)
0 0 0
Στα γεγονότα του 1974 και στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο αναφέρθηκε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, προειδοποιώντας ότι θα μπορούσε να επαναληφθεί.
O Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, αναφέρθηκε στις εξελίξεις σε ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο και Κύπρο, προειδοποιώντας ότι κανείς δεν πρέπει να δοκιμάζει τη δύναμη της Τουρκίας, ενώ αναφέρθηκε και στα γεγονότα του 1974 και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
«Δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς στα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας, δεν θα υποχωρήσουμε και το δηλώνουμε σε όλο τον κόσμο. Μην μας δοκιμάζετε, μην δοκιμάζετε τη δύναμη μας», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ, την Παρασκευή.
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας διαμήνυσε ότι «σήμερα είμαστε στην ίδια κατάσταση που ήμασταν στην Κύπρο, το 1974», όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu. Πρόσθεσε ότι δεν πρέπει κανείς να έχει αμφιβολία πως σε ανάλογη περίσταση, η Τουρκία θα έκανε το ίδιο.
Συνεχίζοντας, ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε ότι η Τουρκία είναι υπέρ της διεθνούς νομιμότητας και των σχέσεων καλής γειτονίας.
Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για νέα γεώτρηση στην περιοχή της Κύπρου από τις 4 Σεπτεμβρίου έως την 1η Νοεμβρίου.
Όπως αναφέρει η Ωκεανογραφική Υπηρεσία της Τουρκίας, η NAVTEX αφορά – μεταξύ άλλων - το πλοίο «Φατίχ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Διάρρηξη στην Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Φόβοι μην έχουν αντιγραφεί δημόσια έγγραφα Άγνωστο αν έχει αφαιρεθεί κάτι από το γραφείο

  Την Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών διέρρηξαν το μεσημέρι της Παρασκευής (26.04.2024). Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο Διευθυντής της υ...