Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Ιταλία: Απέλπιδες προσπάθειες από Βρυξέλλες και Βερολίνο να αναβάλλουν τις εκλογές - Πιέζουν για κυβέρνηση συνεργασίας

 Ιταλία: Απέλπιδες προσπάθειες από Βρυξέλλες και Βερολίνο να αναβάλλουν τις εκλογές - Πιέζουν για κυβέρνηση συνεργασίας


Ο μηχανισμός των Βρυξελλών και του Βερολίνου έχει ενεργοποιηθεί τις τελευταίες ώρες στην Ιταλία μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Τζουσέπε Κόντε.
Ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα έχει δώσει εντολή σε Δημοκρατικό Κόμμα και Κίνημα 5 Αστέρων να συζητήσουν για να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας και να αναβάλουν έτσι τις εκλογές που αναμένεται να κυριαρχήσει η Λέγκα και ο Ματέο Σαλβίνι.
Αν οι συνομιλίες αποτύχουν δεν είναι απίθανο να δοθεί εντολή από τον πρόεδρο και για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, με σκοπό να περάσουν τον προυπολογισμό παρακάμπτοντας έτσι τον Σαλβίνι.
Οι σοσιαλιστές εκλεκτοί του Βερολίνου και των Βρυξελλών, το Δημοκρατικό Κόμμα των πρώην πρωθυπουργών Ρέντσι και Πρόντι ρίχνει συνεχώς γέφυρες και πιέζει το κόμμα 5 Αστέρων για κυβέρνηση συνεργασίας.
Η ιδέα μιας συμμαχίας M5S-PD έπεσε πρώτη από τον γερουσιαστή του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργό Matteo Renzi
Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Τζινγκαρέτι δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του κόμματος που αποφασίστηκε η επιδίωξη της συνεργασίας πως  «Σήμερα κάναμε ένα μεγάλο βήμα διότι όλο το PD ενώθηκε γύρω απ’ αυτή την απόφαση».
Βέβαια το Δημοκρατικό Κόμμα για να συμμετάσχει στην κυβέρνηση βάζει κάποιους "ευρωπαϊκούς όρους"
  • Πίστη στη συμμετοχή στην Ευρώπη,
  • Πλήρης αναγνώριση της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και της κεντρικής θέσης του κοινοβουλίου,
  • Ανάπτυξη βασισμένη στον σεβασμό του περιβάλλοντος,
  • Αλλαγή πορείας στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών με προεξάρχοντα ρόλο της Ευρώπης,
  • Στροφή στην οικονομική και την κοινωνική πολιτική προς περισσότερη αναδιανομή και επενδύσεις.
Με λίγα λόγια επιστροφή στην "κανονικότητα", με λιτότητα , μη αμφισβήτηση των Βρυξελλών και φυσικά υποδοχή χιλιάδων παράνομων μεταναστών στην Ιταλία κι ελεύθερη δράση των γνωστών ΜΚΟ. 
Βέβαια το Κίνημα των 5 Αστέρων ξέρει πως με μία συνεργασία με το Δημοκρατικό Κόμμα το οποίο εν πολλοίς ευθύνεται για την σημερινή κατάσταση της Ιταλίας ουσιαστικά το "τελειώνει" πολιτικά , αφού είναι σαν να αποδέχεται τις πολιτικές λιτότητας και υποταγής στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο που οδήγησαν την Ιταλία σε αυτή την κατάσταση.ProNews.gr
Επιπλέον ο ιταλικός λαός έχει εδώ και καιρό ταχθεί υπέρ της Λέγκας και του Ματέο Σαλβίνι, με τις δημοσκοπήσεις να τον δείχνουν να προελαύνει προς την εξουσία με τη Λίγκα και τα μικρότρα δεξιά κόμματα να συγκεντρώνουν ποσοστό 50%(!).
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!Οπότε μία απόφαση για παραμονή στην εξουσία ίσως τους γυρίσει μπούμερανγκ αφού η λαϊκή οργή και αγανάκτηση θα μεγαλώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Παπανώτας για Κασσελάκη: Καλό παιδί αλλά για καμιά μπύρα σε κάνα μπαράκι, όχι για ηγέτης

  Λίγα 24ωρα μετά την αποπομπή του από τον ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο  Δημήτρης Παπανώτας  «έσφαξε με το γάντι» τον  Στέφανο Κασσελάκη . Κα...