Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Μεγάλη φωτιά στην Κέρκυρα - Σε ετοιμότητα για εκκένωση δύο χωριά

Πυρκαγιά

Μεγάλη φωτιά στην Κέρκυρα - Σε ετοιμότητα για εκκένωση δύο χωριά

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis/SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν αυτή τη στιγμή στην νότια Κέρκυρα προκειμένου να περιορίσουν την φωτιά που καεί από το μεσημέρι. Εξαιτίας των πυκνών καπνών δόθηκε εντολή στους κατοίκους δύο χωριών να συγκεντρωθούν σε κεντρικό σημείο.
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από αδιευκρίνιστη προς το παρόν, αιτία στην περιοχή Μπαστάτικα Κέρκυρας.
Οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά τα σπίτια των χωριών Νεοχώρι και Παλαιοχώρι.
Όπως είπε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής στο Sputnik, κάτοικοι συγκεντρώνονται σε κεντρικό σημείο εξαιτίας των πυκνών καπνών, και αν κριθεί αναγκαίο να απομακρυνθούν.
Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί στο σημείο και αυτή τη στιγμή επιχειρούν 25 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο Καναντέρ και δύο Πετζετέλ.
Στο νησί της Κέρκυρας βρίσκεται σε εξέλιξη, από το μεσημέρι, πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Βασιλικά.
Φωτιά μαίνεται και στην περιοχή Βαθύλακκος, στο δήμο Σουλίου Θεσπρωτίας όπου επιχειρούν 34 πυροσβέστες με επτά οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ένα ελικόπτερο και δύο Πετζετέλ.
Στην Καβάλα, τέλος, φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Μοναστηρακίου Κεραμωτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Φλώρινα: Συνελήφθη 36χρονος για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

  Newsroom   Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 20:40 Pixabay Ενας  36χρονος  συνελήφθη συνελήφθη την Παρασκευή (26/4) το μεσημέρι στη  Φλώρινα  για ...