Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Πηγή στο Sputnik: Σε τουρκικά ύδατα εισέρχεται το ιρανικό τάνκερ


Το ιρανικό τάνκερ Grace 1

Πηγή στο Sputnik: Σε τουρκικά ύδατα εισέρχεται το ιρανικό τάνκερ

© AFP 2019 / Jorge Guerrero
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Το ιρανικό τάνκερ στην Ελλάδα (29)
 0  0  0
Το Adrian Darya κατασχέθηκε στο Γιβραλτάρ στις 4 Ιουλίου, υπό την υποψία ότι μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία κατά παράβαση των κυρώσεων της ΕΕ και απελευθερώθηκε τον Αύγουστο.
Το ιρανικό τάνκερ «Adrian Darya», γνωστό ως «Grace 1» που είχε κατασχεθεί στο Γιβραλτάρ τον Ιούλιο και απελευθερώθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, εισέρχεται στα τουρκικά ύδατα και κατευθύνεται προς το λιμάνι της τουρκικής πόλης Μερσίνης, όπως δήλωσε ναυτιλιακή πηγή από το λιμάνι της Μερσίνης, μιλώντας στο Sputnik.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το τάνκερ αναμένεται να εκφορτώσει στο λιμάνι, μετά την άφιξή του. 
Σημειώνεται ότι πρόκειται για το τάνκερ, για το οποίο τις τελευταίες ημέρες υπήρχε η φημολογία ότι κατευθύνεται προς την Ελλάδα. 
Το Adrian Darya κατασχέθηκε στο Γιβραλτάρ στις 4 Ιουλίου με την υποψία ότι μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία κατά παράβαση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απελευθερώθηκε στις 15 Αυγούστου, ενώ στις 19 Αυγούστου επιβεβαιώθηκε ότι το τάνκερ έχει εγκαταλείψει τα νερά του Γιβραλτάρ.
Περισσότερα σε λίγο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κυρ. Μητσοτάκης: Μαχόμαστε τον ακροδεξιό φασισμό στην πράξη, όχι στα λόγια - Ψήφος ευθύνης και προόδου στις ευρωεκλογές

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Κυριακή 28 Απριλίου 2024, 10:45:34 /   Τελευταία Ενημέρωση: 10:49   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Την τελευταία του εβδομαδιαία επισκόπηση π...