Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Βουλή: Live η ομιλία του πρωθυπουργού - Ανακοίνωσε την πλήρη κατάργηση των capital controls

Βουλή: Live η ομιλία του πρωθυπουργού - Ανακοίνωσε την πλήρη κατάργηση των capital controls

Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται ο πρωθυπουργός, ο οποίος τοποθετείται επί του Νομοσχεδίου για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε από τη βήμα της Βουλής την πλήρη άρση των capital controlπροκαλώντας παρατεταμένο χειροκρότημα των βουλευτών της Ν.Δ.

Αντιδράσεις στη συζήτηση του νομοσχεδίου

Εν τω μεταξύ, με 90 βελτιωτικές αλλαγές, υιοθετώντας σχετικές προτάσεις και παρατηρήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης -όπως είχε διαβεβαιώσει ότι θα έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας- ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της κοινοτικής οδηγίας για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων.
Παράλληλα, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος του νομοσχεδίου, ο κ. Τσιάρας αντέτεινε ότι από τις 27 χώρες μέλη της ΕΕ η Ελλάδα είναι η προτελευταία χώρα που δεν έχει ενσωματώσει ακόμα τη σχετική κοινοτική οδηγία και αποτέλεσμα, όπως είπε, αυτής της μεγάλης καθυστέρησης είναι η χώρα να επιβαρύνεται με μεγάλα πρόστιμα.
«Αν αφήσουμε στις καλένδες τη νομοθέτηση, είναι σίγουρη η επιβολή προστίμων από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Δεν είναι θέμα κυβέρνησης αλλά θέμα και κομμάτων και Βουλής. Αυτός είναι ο λόγος που ζητήσαμε τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Υπάρχει συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εφόσον ολοκληρωθεί η νομοθέτηση θα τύχουμε ειδικής μεταχείρισης», τόνισε ο κ. Τσιάρας.
Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, χαρακτήρισε προσχηματικές τις αιτιάσεις της κυβέρνησης για την διαδικασία του κατεπείγοντος και την κατηγόρησε ότι προσπαθεί να δικαιολογήσει μια αντικοινοβουλευτική πρακτική την οποία έχει κάνει κανόνα.
«Εφόσον υπάρχει δυνατότητα ανοχής από πλευράς ΕΕ και παγώματος του προστίμου, δεν υπήρχε θέμα κατεπείγοντος. Πολλά μέλη της ΕΕ είχαν εξαιρετικά μεγάλο πρόβλημα να ενσωματώσουν την κοινοτική οδηγία», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, ενώ επικαλέστηκε και τις παρατηρήσεις της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής της Βουλής σε ότι αφορά τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛΑνδρέας Λοβέρδος, αναγνώρισε ότι η χώρα πράγματι καθυστέρησε να εναρμονιστεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται με βαρύ πρόστιμο, ωστόσο, όπως είπε, στο νομοσχέδιο υπάρχουν προβληματικά σημεία.
«Κατανοούμε το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, αλλά γιατί έπρεπε να υπάρχουν και άλλα θέματα που δεν έχουν σχέση; Εμείς λέμε "όχι" στην καταχρηστική τους άσκηση», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

«Βόμβα» από Ευρωκοινοβούλιο για τα Τέμπη: «Να γίνει αποτελεσματική έρευνα χωρίς παρεμβάσεις – Να προσαχθούν και κυβερνητικοί αξιωματούχοι» Στηρίζει την ευρωπαία εισαγγελέα ενώ εκθέτει την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη 28.04.2024 | 10:39

  Την ευρωπαία εισαγγελέα Λάουρα Κοβέσι που στοχοποιήθηκε από κυβερνητικά και δικαστικά στελέχη στην Ελλάδα μετά την έκκλησή της για πολιτικ...