Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Οι Τούρκοι «θρηνούν» την ΠΑ τους: Αριθμοί που σοκάρουν για την υποβάθμιση των ΤΕΔ – «Θέατρο σκιών» οι παραβιάσεις στο Α.Αιγαίο



Σε «μαύρα χάλια» φέρεται να ευρίσκεται η τουρκική πολεμική αεροπορία σύμφωνα με έγκυρη αμυντική ιστοσελίδα η οποία αποκαλύπτει και νέα στοιχεία που χρήζουν ενδελεχούς εξέτασης από την ελληνική στρατιωτική ηγεσία για την εγκυρότητα τους.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «ο Ερντογάν με τις κινήσεις του έχει εξασθενίσει την δύναμη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας μέσα σε 3 χρόνια! 10 από τις 17 πολεμικές μοίρες της ΤΗΚ από το 2016 εξακολουθούν να επιβιώνουν σήμερα. Μόνο 130 αεροσκάφη F-16C / Ds από τα 239 είναι ακόμη σε ικανή πτητική κατάσταση! Το 2016, η ΤΗΚ είχε 500 πιλότους έτοιμους για μάχη και τώρα έχει μόλις 200!».
Πρόκειται σαφώς για ποιοτική υποβάθμιση της τουρκικής αεροπορίας που αναζητά λύσεις ώστε να αντεπεξέλθει στην τρομερή ικανότητα της ελληνικής ΠΑ και των πιλότων μας στο Αιγαίο, κάτι που είναι πλέον ορατό δια γυμνού οφθαλμού.
Σύμφωνα με χθεσινό άρθρο μας, και πάλι ο γνωστός λογαριασμός στο twitter BabakTaghvaee όπου έχει στενές επαφές με την Ισραηλινή Κυβέρνηση, αναφερόμενος στις μαζικές τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από 22 F-16C/ D της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας πάνω από το Α. Αιγαίο, γράφει ότι αυτές αποτελούν ένα ακόμα τουρκικό θέατρο σκιών, για να κάνει αισθητή την παρουσία της απέναντι στους Έλληνες που είναι οι καλύτεροι πιλότοι του ΝΑΤΟ.
«Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η τουρκική ΠΑ έχει τώρα τη χαμηλότερη ετοιμότητα τα τελευταία 50 χρόνια», κάτι που υποδηλώνει ότι οι Ισραηλινοί γνωρίζουν πολλά πράγματα για τις επιχειρησιακές δυνατότητες της τουρκικής ΠΑ.

Είναι γνωστή άλλωστε η λειψανδρία στην τουρκική αεροπορία από την παρουσία έμπειρων πιλότων, μιας και οι καλύτεροι τους βρίσκονται στα μπουντρούμια των τουρκικών φυλακών κατηγορούμενοι ως συνεργάτες του Γκιουλέν.
Το τουρκικό ΓΕΕΔ προχθές μέτρησε τ’ αντανακλαστικά της ελληνικής ΠΑ, ενώ έστειλε πλήθος μαχητικών αεροσκαφών στην περιοχή των Δωδεκανήσων, σε μια προσπάθεια επίδειξης αεροπορικής ισχύος, την οποία σαφώς και δεν έχουν σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας Babak, και εφόσον αυτά αποδειχθούν πραγματικά βέβαια.
Όλα αυτά από τουρκικής πλευράς έχουν θέσει σε ύψιστο συναγερμό την ελληνική στρατιωτική ηγεσία, ενώ ανεβάζουν και το επίπεδο επιφυλακής και ετοιμότητας των ελληνικών ΕΔ.
Υπάρχουν πληροφορίες του ελληνικού τύπου που αναφέρουν ότι ήδη έχει ζητηθεί η αύξηση των ιπταμένων και αεροσκαφών επιφυλακής στις πτέρυγες μάχης, ενώ έχουμε και readiness των 5 λεπτών για απογείωση με οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη.
Σίγουρα η ελληνική ηγεσία θέλει περισσότερα αεροσκάφη σε επιφυλακή, διότι ακόμα διερευνώνται οι προθέσεις  των Τούρκων που κινούνται βάσει σχεδίου Ερντογάν στα Δωδεκάνησα, με στόχευση ειδικά του Καστελόριζου που αποτελεί «αγκάθι» για την Άγκυρα από το 1964 και μετά για τους γνωστούς λόγους.
Η Τουρκία τεστάρει συνεχώς τις ελληνικές αντιδράσεις, ενώ από σήμερα έχουμε προαναγγελθέντες τουρκικές ασκήσεις γύρω από το Καστελόριζο έως και την Παρασκευή. Στο ελληνικό ΓΕΕΔ αναμένουν προκλήσεις από την τουρκική πλευρά, ενώ το πιο επικίνδυνο θα είναι η πιθανότητα ενός αεροπορικού ατυχήματος από τους Τούρκους πιλότους που δεν γνωρίζουν να κινούνται στο Αιγαίο που είναι μη φιλικό για αυτούς εις το διηνεκές.

My report about how has made Air Force extremely weakened in 3 yrs!10 out of 17 's Fighter Squadrons in 2016 are still survived today. Only 130 F-16C/Ds out of 239 are still airworthy! In 2016, TuAF had 500 combat ready fighter pilots & now just around 200! https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1166790054817214467 
49 people are talking about this

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κυρ. Μητσοτάκης: Μαχόμαστε τον ακροδεξιό φασισμό στην πράξη, όχι στα λόγια - Ψήφος ευθύνης και προόδου στις ευρωεκλογές

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Κυριακή 28 Απριλίου 2024, 10:45:34 /   Τελευταία Ενημέρωση: 10:49   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Την τελευταία του εβδομαδιαία επισκόπηση π...