Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Έκρηξη» με 865 νέα κρούσματα σήμερα - Ολοταχώς για νέα μέτρα

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (925)
Βρείτε μας

Στην ανακοίνωση επιπλέον 865 κρουσμάτων της πανδημίας της COVID-19 στην Ελλάδα, προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Νέα «εκτίναξη» κρουσμάτων κορονοϊού παρατηρήθηκε σήμερα στην Ελλάδα, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά να προχωρά σε ανακοινώσεις.

Υπενθυμίζεται πως ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics προειδοποίησε με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook πως σήμερα θα υπάρξει νέα εκρηκτική άνοδος κρουσμάτων και ζήτησε την προσοχή όλων.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Τετάρτης, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ανακοίνωσε 865 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα, εκ των οποίων 82 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 27.334, εκ των οποίων το 55,6% άνδρες, ενώ 3.672 (13,4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10.802 (39,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 86 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με τη διάμεση ηλικία τους να είναι τα 66 έτη, ενώ 28 (32,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Μάλιστα, τo 91,9% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ στα ευχάριστα νέα, 265 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, τις τελευταίες 24 ώρες κατέληξαν ακόμη έξι ασθενείς, ανεβάζοντας σε 534 συνολικά τους νεκρούς από την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Εκ των θανόντων, 201 (37,6%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ η διάμεση ηλικία τους ήταν τα 79 έτη και το 96,3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Λίγο πριν το lockdown Ιωάννινα και Καστοριά - «Kαμπανάκι» και για Θεσσαλονίκη

Στις 19:15, σήμερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναμένεται να παραχωρήσει έκτακτες δηλώσεις, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφονται από χτες σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα, ο υφυπουργός από την Καστοριά, έκανε λόγο για «επιθετική έξαρση του ιού με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του πρώτου γύρου».

Για το ενδεχόμενο να μπει η Καστοριά στο επίπεδο 4, επεσήμανε πως «δεν θέλει ο ίδιος να προκαταλάβει την απόφαση που θα πάρει η επιτροπή η οποία εξετάζει το ζήτημα του υγειονομικού χάρτη».

Ωστόσο τόνισε ότι «ανεξάρτητα εάν θα περάσει στην κατάσταση 4, τα επόμενα 24 ώρα είναι σημαντικά καθώς η έξαρση του ιού πρέπει να σταματήσει».

Άλλωστε, το βράδυ της Τρίτης, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την πορεία που καταγράφει ο κορονοϊός στη χώρα μας και το πώς θα καταπολεμηθεί η διασπορά.

Τα Ιωάννινα και η Καστοριά βρίσκονται «στο κόκκινο», με την ανησυχία και για τη Θεσσαλονίκη να είναι έντονη.

Άλλωστε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ο Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε ειδική αναφορά στις τρεις συγκεκριμένες περιοχές καθώς παρουσιάζουν επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο.

Απευθυνόμενος στους πολίτες Θεσσαλονίκης (652 κρούσματα), Καστοριάς και Ιωαννίνων (124 κρούσματα), επέστησε την προσοχή να είναι σε επαγρύπνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πορτοκαλί στο κόκκινο αναμένεται να περάσουν τα Ιωάννινα και η Καστοριά, ενώ η Θεσσαλονίκη εισέρχεται σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου