Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Τραγωδία στη Σάμο: Νεκρά δύο παιδιά που καταπλακώθηκαν από τοίχο

 

Θάνατοι: 
1.182.028
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Σεισμός στη Σάμο (28)
 0  0  0
Βρείτε μας

Τραγωδία στη Σάμο, καθώς τα δύο παιδιά που εγκλωβίστηκαν από την κατάρρευση τοίχου λόγω του σεισμού νωρίτερα, έχασαν τις ζωές τους.

Δυσάρεστες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την κατάσταση των δύο μαθητών που εγκλωβίστηκαν έπειτα από κατάρρευση τοίχου λόγω του σεισμού των 6,7 Ρίχτερ από τη Σάμο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, και τα δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, μαθητές Λυκείου, ηλικίας 17 και 15 ετών, ανασύρθηκαν νεκρά.

Όπως αναφέρει η δημόσια τηλεόραση, τα δύο ανήλικα παιδιά περνούσαν από ένα στενό δρόμο της πόλης και ο σεισμός προκάλεσε την πτώση ενός τοίχου, με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν.

Ο συναγερμός σήμανε όταν τα νεαρά άτομα καθυστέρησαν να φτάσουν στο φροντιστήριο και έτσι ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Μάλιστα, το ΕΚΑΒ που επιχειρούσε στο σημείο, έβγαλε τα σώματα των παιδιών, χωρίς τις αισθήσεις τους, όπως επιβεβαιώθηκε και από την Πυροσβεστική.

Τα συλλυπητήριά της για την τραγική είδηση του θανάτου των δύο μαθητών εξέφρασε με ανάρτησή της και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

​Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τόνισε πως η τραγωδία δεν γνωρίζει σύνορα και έστειλε συλλυπητήρια στους νεκρούς σε Σάμο και Σμύρνη.

​Παράλληλα, τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και πολλά κτίρια υπέστησαν ζημιές.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μεταβαίνει εσπευσμένα στη Σάμο με ελικόπτερο και θα συνοδεύεται από κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας και της ΕΜΑΚ.

Επίσης, χειρότερα φαίνεται πως είναι η κατάσταση στην Τουρκία όπου ήδη έχει γίνει γνωστό ότι υπάρχουν τουλάχιστον έξι νεκροί και 202 τραυματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα - Το Ισραήλ άνοιξε το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ

  ΚΟΣΜΟΣ  / Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, 08:59:25 /   Τελευταία Ενημέρωση: 13:08   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει σήμερα τους εντατ...