Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Κορονοϊός: Βάζουν σταδιακά «λουκέτο», χωρίς ενίσχυση σε Υγεία και μέσα μεταφοράς

 Κορονοϊός: Βάζουν σταδιακά «λουκέτο», χωρίς ενίσχυση σε Υγεία και μέσα μεταφοράς



«Σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα» βαπτίζει η κυβέρνηση τα νέα μέτρα απαγόρευσης που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα από τον Κ. Μητσοτάκη.

Με την πανδημία να βρίσκεται εκτός ελέγχου, απόρροια κατά πολύ των αποτυχημένων κυβερνητικών πρακτικών και των παλινωδιών του καλοκαιριού και του φθινοπώρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει νέα περιοριστικά μέτρα επιβάλλοντας συνθήκες μερικού lockdown, χωρίς να... ονομάζονται lockdown.

Φυσικά, από τις μέχρι τώρα διαρροές, αλλά και από τις προηγούμενες ενέργειες της κυβέρνησης είναι εμφανές ότι το Μαξίμου δεν είναι διατεθειμένο να λάβει επιπλέον μέτρα για ενίσχυση του συστήματος Υγείας, των μέσων μαζικής μεταφοράς ή την αλλαγή προσέγγισης για τα σχολεία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει αυστηροποίηση των μέτρων για όλα τα επίπεδα του Υγειονομικού Χάρτη. 

Ειδικότερα, στο στόχαστρο της κυβέρνησης αναμένεται να βρεθεί εκ νέου η νεολαία και, σε επιχειρηματικό επίπεδο, ο πολύπαθος κλάδος της εστίασης, καθώς η κυβέρνηση αναμένεται να μεταθέσει νωρίτερα το απαγορευτικό κυκλοφορίας, αλλά και να επιβάλει κλείσιμο επιχειρήσεων νωρίτερα από ό,τι ισχύει σήμερα.

Παράλληλα, εξετάζεται η διεύρυνση της τηλεργασίας, όπου ήδη υπάρχουν αρκετοί αστερίσκοι στο κατά πόσο αυτή εφαρμόζεται ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και αποκλεισμός μετακίνησης από νομό σε νομό.

Τέλος, δεν αποκλείεται να επανέλθει το ζήτημα χρήσης ειδικού SMS τις μετακινήσεις των άνω των 65 ετών.

Κατά τη χθεσινή έκτακτη ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε ότι «ο μέσος όρος της ηλικίας των κρουσμάτων, καθώς και οι αναλυτικές αναφορές της καθημερινής ιχνηλάτησης δείχνει ότι υπάρχει αρκετά μεγάλη συσχέτιση και σύνδεση των κρουσμάτων με τη διασκέδαση, τις αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και μαζικές κοινωνικές και άλλες συναθροίσεις. Γεγονός που επίσης αξιολογείται από τους επιδημιολόγους και την κυβέρνηση και έχει ληφθεί ως σημαντική παράμετρος στην επεξεργασία των νέων μέτρων, που εξετάζονται αυτή τη στιγμή».

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι το ζήτημα των μετακινήσεων θα επαναξιολογηθεί για όλες τις περιοχές στο επίπεδο 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η AstraZeneca αποσύρει παγκοσμίως το εμβόλιο για τον κορονοϊό

  Το διδοσικό εμβόλιο της AstraZeneca | (AP Photo/Hassene Dridi)  ΕΥΡΩΠΗ   08.05.24 09:19 efsyn.gr Α+ Α- Facebook Twitter E-mail Copy link P...