Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Συνεχίζονται οι ουρές στη Θεσσαλονίκη για rapid tests: Λιγότερα από το 7% βγήκαν θετικά – Βίντεο

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από 
COVID-19 Ελλάδα (1114)
 0  0  0
Βρείτε μας

Από το πρωί της Πέμπτης σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές στην παραλία της Θεσσαλονίκης, με πολίτες που ήθελαν να υποβληθούν σε ένα δωρεάν rapid tests. Τι έδειξαν τα αποτελέσματα.

Μεγάλη είναι η προσέλευση αυτήν την ώρα των Θεσσαλονικέων που σπεύδουν να κάνουν δωρεάν τεστ στα κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 3.100 τεστ εκ των οποίων θετικά βγήκαν τα 210, ενώ από τα 1.211 νέα κρούσματα σήμερα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα 275 εντοπίστηκαν στη συμπρωτεύουσα.

Η δωρεάν δειγματοληψία θα ολοκληρωθεί στις 20:00 και δεν αναμένεται να δοθεί παράταση, παρότι πολλοί είναι εκείνοι που περιμένουν καρτερικά στην ουρά.

Επίσης, η δειγματοληψία δεν πρόκειται επαναληφθεί αύριο, ενώ πριν λίγο, στο σημείο έσπευσαν και στελέχη της δημοτικής αστυνομίας που προέτρεπαν τους πολίτες να τηρούν τις αποστάσεις μεταξύ τους.

Στο «κόκκινο» και η Θεσσαλονίκη

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης, ανακοίνωσε πως Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα ανεβαίνουν από αύριο το πρωί στις 06:00 στο «επίπεδο 4».

Αυτό άλλωστε, προανήγγειλε νωρίτερα σήμερα και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις τρεις περιοχές που περνάνε στο «κόκκινο» θα ισχύσουν τα μέτρα που προβλέπονται για το επίπεδο αυξημένου κινδύνου με μοναδική εξαίρεση -μέχρι τη Δευτέρα στις 6:00 το πρωί- των θαλάσσιων, χερσαίων και αεροπορικών συνδέσεων καθώς και μετακινήσεων από και προς αυτές τις περιοχές για πρακτικούς λόγους που σχετίζονται με τον προγραμματισμό των πολιτών.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά στη Θεσσαλονίκη ανιχνεύθηκαν 1.955 κρούσματα με πάνω από 4.339 στενές επαφές και μέσο όρο τα 35,2 έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα - Το Ισραήλ άνοιξε το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ

  ΚΟΣΜΟΣ  / Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, 08:59:25 /   Τελευταία Ενημέρωση: 13:08   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει σήμερα τους εντατ...