Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Παφίλης: Η Ε.Ε. πρωταγωνιστεί στην αθώωση του Φασισμού - Έχουν δοθεί συντάξεις σε μέλη των SS

 

COVID-19
Κρούσματα: 
43.186.286
Ανέρρωσαν: 
29.021.119

Θάνατοι: 
1.155.655
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
Από 
Βρείτε μας

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μίλησε στο Sputnik για τις ευθύνες των ελληνικών πολιτικών κομμάτων, αλλά και ευρύτερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ότι θέριεψε και επιζεί ο φασισμός.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, δεν δίστασε ποτέ, εξ ονόματος του κόμματός του, να τα βάλει με τη Χρυσή Αυγή. Και μέσα στη Βουλή (viral είχαν γίνει βίντεο, που τους αποκαλεί «κότες») και στους δρόμους. Έξω από το Εφετείο Αθηνών, στις τελευταίες πράξεις της πολύκροτης, πολύχρονης δίκης της Χρυσής Αυγής, δυνάμεις του κόμματος και του ΠΑΜΕ ήταν πάντοτε παρούσες. Τη Δευτέρα, μάλιστα, οι συνήγοροι πολιτικής προστασίας των συνδικαλιστών του, που δέχθηκαν τις δολοφονικές επιθέσεις των Χρυσαυγιτών, άσκησαν έφεση, προκειμένου να επανέλθει η αρχική κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, που το δικαστήριο μετέτρεψε σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

«Ο φασισμός δεν τέλειωσε. Ούτε και πρόκειται. Και όχι μόνο στη Ελλάδα. Γιατί είναι γνήσιο τέκνο του καπιταλιστικού συστήματος. Ο αγώνας συνεχίζεται» τονίζει, κάτω από βλέμμα του Λένιν, ο πολύπειρος και πάντα μάχιμος πολιτικός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, που, όπως μας λέει,  κατέθεσε τροπολογία «για τη συνολική καταδίκη της ναζιστικής-εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ώστε όσοι έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης να στερούνται το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και όπου είναι εκλεγμένοι -σε Δήμο, Περιφέρεια και Ευρωβουλή- να εκπίπτουν αυτοδίκαια από τα αξιώματά τους. Είδατε κανέναν να λέει όμως τίποτα;».

«Φυσικά σε ένα μεγάλο βαθμό ικανοποιήθηκε η λαϊκή απαίτηση που εκφράστηκε από τέσσερις λέξεις: "Οι Ναζί στη φυλακή"» παραδέχεται. «Παρά το γεγονός κατά τη γνώμη μας ότι θα μπορούσε να είναι πιο μεγάλες οι ποινές και θα μπορούσε να μην μετατραπεί σε χαμηλότερο επίπεδο η κατηγορία απόπειρας δολοφονίας στα στελέχη του ΠΑΜΕ, που έγινε σωματικές βλάβες» προσθέτει ο κ. Παφίλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sputnik, υπογραμμίζοντας παράλληλα, τις «τεράστιες ευθύνες» που έχουν για το ότι εξετράφη ο νεοναζισμός και φασισμός στη χώρα «τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ».

«Τις μοιράζονται τις ευθύνες για το ότι κατέβασαν τα 20 χρόνια κάθειρξης στα 15 για την εγκληματική οργάνωση. Σκανδαλώδης ο νόμος. Τότε και η ΝΔ είχε διαφωνήσει, όμως όταν έγινε κυβέρνηση δεν τον άλλαξε τον νόμο και δεν ξέρουμε και τι σκοπεύει να κάνει. Ωστόσο σε ένα μεγάλο βαθμό, κι από την κινητοποίηση του λαού, ικανοποιήθηκε το λαϊκό αίσθημα εν μέρει και αυτοί οι τύποι, τα γνωστά παπαγαλάκια που βγαίνουν και καταγγέλλουν τις συγκεντρώσεις ότι μπορεί να επηρεάσουν τη Δικαιοσύνη, είναι το λιγότερο Φαρισαίοι υποκριτές να λένε ότι αυτό επηρεάζει τη Δικαιοσύνη, η οποία είναι δήθεν ανεξάρτητη».

- Τι εννοείτε;

Είναι γνωστό ότι όλες οι κυβερνήσεις διορίζουν την ηγεσία της Δικαιοσύνης, παρά τις προτάσεις που έχουμε κάνει εμείς και το κάναμε και στη Συνταγματική Αναθεώρηση. Και κατά δεύτερο, τι ανεξάρτητη είναι η Δικαιοσύνη με τους νόμους που ψηφίζουν; Αυτό φαίνεται από τις ποινές που τις κάναν 15 χρόνια!

Ο φασισμός δεν τέλειωσε με τη δίκη και την καταδίκη των Χρυσαυγιτών;

Ο φασισμός δεν τέλειωσε. Ούτε και πρόκειται. Και όχι μόνο στη Ελλάδα. Γιατί είναι γνήσιο τέκνο του καπιταλιστικού συστήματος. Και δεν είναι ούτε νόθο ούτε παρεκτροπή. Είναι μια μορφή διακυβέρνησης των συμφερόντων του Κεφαλαίου. Κι αυτά έχουν αποδειχτεί ιστορικά. Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ να ανέβει στην εξουσία; Ποιος τον ανέβασε; Έγινε η σύσκεψη των βιομηχάνων των Γερμανών και την επόμενη μέρα η σύσκεψη των τραπεζιτών, που παρέδωσαν την εξουσία στον Χίτλερ. Είναι γεγονότα που κανένας δεν διδάσκει στα σχολεία. Πίστευαν ότι θα ξαναπάρει πίσω ο Χίτλερ τις χαμένες αγορές και θα ισχυροποιήσει τα συμφέροντα των γερμανικών μονοπωλίων. Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο μέγας και τρανός Ford είχε παρασημοφορήσει τον Χίτλερ. Και οι Αμερικάνοι καπιταλιστές μέχρι τις αρχές του ’44 τροφοδοτούσαν με ό,τι ζητούσε τη Γερμανία μέσα από συμφωνίες. Υπάρχει και η δεύτερη πλευρά, που όχι απλώς δεν την διδάσκουν και δεν ξέρουν στα σχολεία, αλλά και γενικότερα. Αναφέρομαι στη δεύτερη Δίκη της Νυρεμβέργης. Η πρώτη ήταν οι εγκληματίες πολέμου κι η δεύτερη η δίκη των βιομηχάνων που βοήθησαν τον Χίτλερ.

- Δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Παρότι ξεκίνησε, ακυρώθηκε αμέσως κατ’ απαίτηση των δυτικών συμμάχων, εντός εισαγωγικών, και των Αμερικάνων, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της Σοβιετικής Ένωσης τότε. Αυτά δεν είναι μόνο ιστορικά γεγονότα. Ισχύουν και σήμερα. Τον Φασισμό τον χρησιμοποιεί το ίδιο το σύστημα. Κι είναι σαν τα σκυλιά που άλλοτε τα αφήνουν κι άλλοτε τα αμολάνε. Κι αυτό που αποδείχθηκε και στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με μαρτυρίες, είναι ότι και στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, ό,τι έγινε από τους Χρυσαυγίτες συνδέεται με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Έλεγε η Χρυσή Αυγή «θα ξεκαθαρίσουμε τη ζώνη από το ΠΑΜΕ». Η πρώτη μεγάλη κόντρα στη Βουλή έγινε όταν καταγγείλαμε εμείς ότι είχαν ανοίξει δουλεμπορικό γραφείο στη Χαλκίδα, όπου πήγαιναν και απειλούσαν επιχειρηματίες, λέγοντας «θα σας φέρουμε εμείς Έλληνες εργάτες, με 15 και 20 ευρώ μεροκάματο».

Έχετε επαναληπτικά ως κόμμα εγκαλέσει τα αστικά κόμματα στην Ελλάδα για το ρόλο που έπαιξαν στην αναρρίχηση της Χρυσής Αυγής πολιτικά μέχρι την είσοδό της στη Βουλή. Δηλαδή;

Και η Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ καταρχάς την ανέχθηκαν. Κατόπιν παίξανε και πολιτικά παιχνίδια. Και οι μεν και οι δε την αντιμετώπιζαν ως κοινοβουλευτικό κόμμα. Τον πόλεμο στη Χρυσή Αυγή τον άνοιξε το ΚΚΕ, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Και μέσα στη Βουλή και πολύ περισσότερο έξω από τη Βουλή. Όταν εμείς δίναμε μάχη να μην καλούνε σε εκδηλώσεις τους Χρυσαυγίτες, δήμαρχοι και παράγοντες των άλλων κομμάτων τούς καλούσαν.

- Υπάρχει εμπλοκή των καναλιών ως προς αυτό;

Απόλυτη. Αυτοί που τώρα νίπτουν τα χείρας τους είναι εκείνοι που καλούσαν στην αρχή τη Χρυσή Αυγή.

- Τους νομιμοποιούσαν έτσι;

Όταν μιλούσαν για τη "σοβαρή Χρυσή Αυγή" και για το "πατριωτικό της σκέλος", ναι! Ποιο πατριωτικό; Οι πρόγονοί τους ήταν συνεργάτες των Γερμανών. Η κουκούλα που έδειχνε τους αγωνιστές κατά της Κατοχής των Ναζί στην Ελλάδα. Είναι τεράστιες οι ευθύνες τους.

- Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ποιος είναι σήμερα; Υπάρχουν καταγγελίες σας για «ξέπλυμα» μελών και στελεχών των Waffen-SS και για επιδοτήσεις προγραμμάτων που στην ουσία στρέφονται κατά του αντιφασιστικού αγώνα.

Η Ε.Ε. πρωταγωνίστησε και πρωταγωνιστεί σήμερα στην αθώωση του Φασισμού.

- Με ποιο τρόπο ακριβώς;

Πρώτα απ’ όλα χώρες της Ε.Ε., ξεκινώντας από την ίδια την Γερμανία, καθώς επίσης και τις βόρειες χώρες, Λιθουανία, Λετονία κ.λπ., έδωσαν συντάξεις σε εγκληματίες πολέμου στα Waffen-SS, χαρακτηρίζοντάς τους «αγωνιστές της ελευθερίας». Και καταδίκασαν ανθρώπους που είχαν πολεμήσει τους ναζιστές Γερμανούς. Αδιανόητα πράγματα!

- Ποια χρονιά;

Μετά το ‘91, αλλά αυτό κορυφώθηκε το 2004-2005, που ήταν τα 60 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη. Ξεκίνησαν μεθοδικά:

Πρώτον, κατήργησαν την 9η Μάη, Ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Έτσι ήταν κατοχυρωμένη παντού. Και τη μετέτρεψαν σε «Μέρα της Ευρώπης». Για να ξεχαστεί τι είχε γίνει.

Δεύτερον, προσπαθούν να εξισώσουν την πιο πρωτοπόρα θεωρία, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες, στην εφαρμογή, που είναι ο Κομμουνισμός, με τον Φασισμό. Όχι απλά είναι ιεροσυλία, είναι χυδαιότητα μεγάλη να ταυτίζεις τη Σοβιετική Ένωση με τη Ναζιστική Γερμανία με τους 20 εκατομμύρια νεκρούς!

Επίσης, άρχισε μια χυδαία αντι-κομμουνιστική εκστρατεία από την Ε.Ε., χρηματοδοτούμενη με εκατοντάδες εκατομμύρια, διαστρέβλωσης της Ιστορίας. Χρηματοδοτεί η Ε.Ε. δήμους και κυβερνήσεις για να κάνουν εκδηλώσεις που ταυτίζουν τον Ναζισμό με τον Κομμουνισμό και ρίχνουν την ευθύνη στη Σοβιετική Ένωση. Αυτό απευθύνεται στις νέες γενιές. Είναι επίσημη χρηματοδοτούμενη πολιτική. Πληρώνουν οι λαοί των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να χρηματοδοτούν το θάψιμο μιας άλλης προοπτικής και το ότι πρέπει να ανατραπεί το παρόν σύστημα. Στις Βαλτικές χώρες και στην Πολωνία τα Κομμουνιστικά Κόμματα τα έχουν παράνομα, κάνουν δίκες, απαγορεύουν ακόμη και τη θεωρία. Κατά τα άλλα είναι «δημοκρατική» η Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει «ανεκτικότητα»!

Ένα τρίτο ζήτημα σοβαρό αφορά στο ΝΑΤΟ: Μετά την ήττα του Φασισμού, στις αρχές της δεκαετίας του ’60, 260 -αν δεν κάνω λάθος- στρατηγοί και καταδικασμένοι εξ αυτών πολλοί ως εγκληματίες πολέμου, υπηρετούσαν στο ΝΑΤΟ! Ο αρχηγός των ευρωπαϊκών δυνάμεων του ΝΑΤΟ ήταν Γερμανός στρατηγός των SS. Για να ξέρει κι ο κόσμος τι ήταν το ΝΑΤΟ! Οι ευθύνες είναι τεράστιες. Όλων! Και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Και για τα παιχνίδια που έπαιξαν τα κόμματά μας με τη Χρυσή Αυγή, άσχετα αν όλοι εμφανίζονται τώρα «αντιφασίστες»! Χρειάζεται επιμόρφωση των νέων και αγώνας κατά του φασισμού και του ρατσισμού.

- Η συζήτηση που έχει ανάψει για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ώστε να τεθεί εκτός πολιτικής η Χρυσή Αυγή, σας βρίσκει σύμφωνους; Λέγεται ότι αντιδρά το ΚΚΕ.

Αυτό εξαρτάται. Για ποια κόμματα μιλάνε; Αν μιλάνε συγκεκριμένα για απαγόρευση των ναζιστικών-φασιστικών κομμάτων, είμαστε σύμφωνοι, γιατί αυτά είναι εξ αντικειμένου -λόγω της ιδεολογίας τους- εγκληματικές οργανώσεις. Και, επαναλαμβάνω, δεν φταίει το εκλογικό σύστημα που βγήκαν οι Χρυσαυγίτες. Φταίει ότι τους έβγαλαν από τον τάφο που ήταν τόσα χρόνια και τους είχε θάψει ο ελληνικός λαός και τους ανέχτηκαν. Εδώ, στην πλατεία Συντάγματος! Κάτω ήταν η «Αριστερά», εντός 8 εισαγωγικών, που κυβέρνησε κι έκανε την πιο δεξιά πολιτική στρώνοντας τον δρόμο στη Νέα Δημοκρατία, κι επάνω ήταν Χρυσή Αυγή και ΑΝ.ΕΛ., κάθε καρυδιάς καρύδι, ακροδεξιών έως και φασιστικών αντιλήψεων. Αυτό, όσο και να μην έγινε σκόπιμα, νομιμοποίησε την παρουσία και της Χρυσής Αυγής. Τολμούσαν προηγουμένως να εμφανιστούν οι φασίστες πουθενά; Να οι ευθύνες! Τα λέγαμε και τα λέμε και βρίσκουμε πάντα τοίχο. Ακόμη και τώρα -τώρα που καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση- στην περιφέρεια, ο Πρωτούλης πρότεινε να φύγουν. Δεν έγινε. Εμείς καταθέσαμε τροπολογία που περιλαμβάνει μέτρα για τη συνολική καταδίκη της ναζιστικής-εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ώστε όσοι έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης να στερούνται το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και όπου είναι εκλεγμένοι -σε Δήμο, Περιφέρεια και Ευρωβουλή- να εκπίπτουν αυτοδίκαια από τα αξιώματά τους. Είδατε κανέναν να λέει τίποτα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου