Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Η Τουρκία ακύρωσε τη NAVTEX για ασκήσεις στη Μεσόγειο την 28η Οκτωβρίου

 

Ανέρρωσαν: 
29.021.119

Θάνατοι: 
1.155.655
ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (672)
 0  0  0
Βρείτε μας

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τη NAVTEX με την οποία δέσμευσε περιοχές για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στις 28 και 29 Οκτωβρίου ως δείγμα καλής θέλησης.

Η Τουρκία ακυρώνει τη NAVTEX με την οποία δέσμευσε περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στις 28 και 29 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τουρκικές κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Anadolu, πρόκειται για κίνηση καλής θέλησης.

Η απόφαση της Άγκυρας για πραγματοποίηση ασκήσεων ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Αθήνας.

​Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του Σαββάτου η Τουρκία επέκτεινε τις έρευνες του Oruc Reis σε θαλάσσια περιοχή νοτίως της Ρόδου.

Η προηγούμενη NAVTEX της Άγκυρας για τις έρευνες του τουρκικού σκάφους έληγε στις 27 Οκτωβρίου, ενώ αφορά επίσης και τα συνοδευτικά του τουρκικού ερευνητικού Αταμάν και Τζένγκις Χαν. Η περιοχή που ορίζεται στη NAVTEX βρίσκεται περίπου 21 ναυτικά μίλια νότια της Ρόδου.

Ο σταθμός Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού εξέπεμψε ακυρωτική οδηγία (αντι-NAVTEX), με την οποία υπενθυμίζεται στην τουρκική πλευρά ότι δεν διαθέτει καμία δικαιοδοσία στην συγκεκριμένη περιοχή όπου η αρμοδιότητα για την μετάδοση ναυτικών αναγγελιών, ανήκει στον ελληνικό σταθμό.

Στην αντι-NAVTEX αναφέρεται η δραστηριότητα την οποία εγκρίνει είναι μη εξουσιοδοτημένη και παράνομη δεδομένου ότι εμπίπτει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου