Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Πληροφορίες για νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα: «Θα ανακοινωθεί τετραψήφιος αριθμός

 

COVID-19
Κρούσματα: 
43.186.286
Ανέρρωσαν: 
29.021.119

Θάνατοι: 
1.155.655
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1040)
Βρείτε μας

Την εκτίμησή του πως σύντομα, εντός της εβδομάδας, τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα θα ξεπεράσουν το κρίσιμο «φράγμα» των χιλίων εξέφρασε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Για την αυξητική τάση του αριθμού των κρουσμάτων, καθώς και την πίεση που αυτή δημιουργεί σε όλη τη χώρα, μίλησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΟΔΥΠαναγιώτης Αρκουμανέας

«Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια έντονη αυξητική τάση, την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε φτάσει πάνω από 900, μέσα στην εβδομάδα το πιο πιθανό είναι να φτάσουμε σε τετραψήφιο, πάνω από 1.000 κρούσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στον Real Fm 97,8.

Ερωτηθείς αν θα γίνει αυτό σήμερα, απάντησε «είναι αρκετά πιθανό να συμβεί σήμερα».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, οι επόμενες εβδομάδες αναμένονται πολύ δύσκολες και στο πλαίσιο αυτό γίνονται τα τεστ για τον εντοπισμό και την απομόνωση των ασθενών, ώστε να υπάρξει ανάσχεση της διασποράς. 

Ανησυχία για την τρίτη ηλικία

Όπως εξήγησε ο κ. Αρκουμανέας, υπάρχει ανησυχία για το αν η δυναμική τάση νόσησης που αυτή τη στιγμή εμφανίζεται μεταξύ των νέων, μεταφερθεί στην τρίτη ηλικία:

«Η Θεσσαλονίκη έχει μια πολύ μεγάλη αύξηση το τελευταίο διάστημα, έχουμε τα Γιάννενα, τις Σέρρες, την Καστοριά. Είναι πολλές οι περιοχές και οι καινούριες περιοχές που μπορεί να δούμε το επόμενο διάστημα. Βλέπουμε ότι οι πιο νέοι νοσούν πιο πολύ και είναι αυτοί που δίνουν μια πιο δυναμική τάση στην πανδημία. Η ανησυχία είναι αν σε 10-15 ημέρες δούμε αυτό να μεταφέρεται και στην τρίτη ηλικία, στο σπίτι στους ηλικιωμένους ή σε ευπαθείς ομάδες. Αυτή είναι η ανησυχία. Αυτό είναι που πρέπει να προσέξουν ειδικά οι νέοι, που κάποιοι νομίζουν ότι οι ίδιοι δεν νοσούν». 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες καθώς δεν θα έχει αποτυπωθεί ακόμη η επίδραση των μέτρων κι ως εκ τούτου, οι τάσεις στον αριθμό των κρουσμάτων θα είναι αυξητική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου