Aκόμα πιο κοντά στην Κίνα κινήθηκε η Τουρκία επιλέγοντας από όλα τα εμβόλια που παράγονται σε ΗΠΑ, Ρωσία και Ευρώπη το κινεζικό CoronaVac, το πειραματικό εμβόλιο της Sinovac κατά της COVID-19.
Η Τουρκία κινείται συνεχώς όλο και εγγύτερα στην Κίνα από κάθε άποψη. «Βρέθηκαν» στο ίδιο τραπέζι όταν ο Ρώσος πρόεδρος του έβαλε στην Διάσκεψη της Σανγκάης και από τότε οι σχέσεις τους, όλο και συσφίγγονται.
Ήδη παρήγγειλε 50.000.000 δόσεις από το εμβόλιο το οποίο λέγεται ότι έχει σώσει την Κίνα από περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού.
Το CoronaVacπροκαλεί γρήγορη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά οι δυτικοί λένε ότι το επίπεδο των αντισωμάτων που παράγει είναι χαμηλότερο από αυτό που παρατηρείται στους ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από τον ιό, άρα δεν είναι τόσο αποτελεσματικό.
Μιλώντας στην Άγκυρα μετά από συνεδρίαση του επιστημονικού συμβουλίου για την πανδημία, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, είπε ότι η Τουρκία βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με άλλους παρασκευαστές εμβολίων, αλλά το κινεζικό εμβόλιο ήταν το μόνο που μπορούσε να εξασφαλίσει ταχεία έναρξη εμβολιασμών και πιο συγκεκριμένα σε δύο εβδομάδες από σήμερα!
«Το σημαντικό για μας είναι να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε εμβόλια τα οποία είναι γνωστό ότι είναι αποτελεσματικά και αξιόπιστα. Νομίζω ότι η μέρα εκκίνησης εμβολιασμών θα μπορούσε να είναι η 11η Δεκεμβρίου», σημείωσε ο υπουργός.
Και συμπλήρωσε: «Αγοράσαμε 50 εκατομμύρια δόσεις ενός εμβολίου κατά της Covid-19 από την κινεζική εταιρεία Sinovac Biotech. Θα παραδοθούν κατά τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας.Το κινεζικό εμβόλιο παρήγγειλε η Άγκυρα
Τώρα που ξεκινούν εμβολιασμού οι τουρκικές αρχές κατέγραψαν πλέον και τα ασυμπτωματικά κρούσματα για πρώτη φορά μετά τον Ιούλιο μκαι είναι 28.351 επιπλέον. Η τουρκική κυβέρνηση ακολουθούσε μια πολιτική «χαμηλών τόνων» για τον κορωνοϊό και από το καλοκαίρι δημοσίευσε μόνο τον αριθμό των συμπτωματικών ασθενών, οι οποίοι έχουν και σημασία.
Τα υπόλοιπα, είναι γεγονός ότι είναι για να αυξάνεται ο πανικός. Άλλωστε μια πανδημία προσδιορίζεται και από τον αριθμό των συμπτωματικών και κυρίως των νεκρών. Π.χ. στην Σερβία σήμερα ανακοινώθηκαν περίπου 7.500 κρούσματα, αλλά οι υπερήλικες που έχασαν την ζωή τους ήταν μόλις 41.
Στην Τουρκία των 83 εκατομμυρίων σήμερα είχαν 168 θανάτους, δηλαδή φαίνεται να ελέγχουν την κατάσταση. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται. Σίγουρα ακολουθούν τελείως διαφορετική πολιτική από αυτήν χωρών όπως η Ελλάδα, που κάνουν ότι μπορούν για να μεγεθύνουν το πρόβλημα.
Το πιο σημαντικό είναι ότι σε 15 ημέρες στη Τουρκία ξεκινούν τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού, ενώ στην Ελλάδα, βάσει των όσων έχουν ανακοινωθεί επισήμως, θα πρέπει να περιμένουμε τον... Μάρτιο για τις πρώτες ευπαθείς ομάδες και τον Απρίλιο για τον γενικό πληθυσμό.
ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@pronews.grΔιότι ακολουθούμε τα πρωτόκολλα της ΕΕ και βέβαια τις δυνατότητες παραγωγής της Pfizer και της γερμανικής, τουρκικής ιδιοκτησίας, BioΝTech. Που αργού.Newsroom
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου