ΥΓΕΙΑ
Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στη Δράμα, όπου σήμερα συνεργεία του ΕΟΔΥ διενεργούν rapid tests, με τη μέθοδο του drive through, σε διάφορες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας, σε μια προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του κορονοϊού.
Λόγω της κρίσιμης κατάστασης, όπως σε όλα όλα τα νοσοκομεία της Κεντρικής και της Ανατολικής Μακεδονίας, έγινε έκτακτη συνεδρίαση στο νοσοκομείο Δράμας από τα μέλη του συλλόγου ιατρών, του σωματείου νοσηλευτών και του σωματείου εργαζομένων.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς τον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης, ώστε να ζητηθεί να σταλεί άμεση βοήθεια προς το νοσοκομείο.
Οι εργαζόμενοι ζητούν να σταλούν στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, γιατροί ανάλογων ειδικοτήτων, όπως παθολόγων, πνευμονολόγων και εντατικολόγων.
Επίσης, η διοικήτρια του νοσοκομείου Δράμας, με επιστολή της προς τον Ιατρικό Σύλλογο της πόλης, στις 8 Νοεμβρίου, ζήτησε να μάθει αν υπάρχει ενδιαφέρον για απασχόληση ιατρικού προσωπικού και αν υπάρχουν μέλη του Ιατρικού Συλλόγου που προτίθενται άμεσα να υπηρετήσουν στο νοσοκομείο.
Χαρακτηριστική είναι απελπισμένη έκκληση του προέδρου εργαζομένων νοσοκομείου της Δράμας, Ιωάννης Παπαδόπουλος, που μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξέφρασε την βαθιά ανησυχία τονίζοντας ότι δεν ελαττώνονται οι νοσηλείες, καθώς με το που δίνεται εξιτήριο τα κρεβάτια ξαναγεμίζουν.
Ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει προσβληθεί απόν τον νέο κορονοϊό, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ένας στους τέσσερις είναι θετικός και ότι στο νοσοκομείο του από τις 240 συνολικά κλίνες οι 140 έχουν μετατραπεί σε covid.
Σημειώνεται ότι συνεργεία του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν rapid tests και στην κεντρική πλατεία της Δράμας αλλά μόνο σε άτομα προερχόμενα από ιχνηλάτηση, που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα και κλήθηκαν να κάνουν το τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει μετάδοση του ιού και σ’ αυτούς.
Επικίνδυνες καταστάσεις στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
Την ίδια, το Σωματείο Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Έβρου (ΣΥΚΝΕ) καταγγέλλει την επικίνδυνη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης κάνοντας λόγο για συνύπαρξη ασθενών με κορωνοϊό και ασθενών με άλλες παθήσεις, αλλά και για διακοπές στην παροχή οξυγόνου.
Οι εργαζόμενοι τονίζουν η ασφυκτική πίεση έχει ως αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για ανάπτυξη ακόμη 6 κλινών ΜΕΘ στον χώρο των χειρουργείων, καθώς ήδη στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 100 ασθενείς με Ψovid-19 εκ των οποίων 21 διασωληνωμένοι. Ακολουθεί όλο το κείμενο του ΣΥΚΝΕ:
«Η Μ.Ε.Θ λειτουργούσε υπό κανονικές συνθήκες με 9 κλίνες. Λόγω COVID-19 επεκταθήκαμε στην παρακείμενη Μ.Α.Φ που είχε άλλες 6 κλίνες που δεν χρησιμοποιούνταν. Ούτε αυτές στάθηκαν αρκετές .Την τελευταία βδομάδα ήδη έχουν καταληφθεί και οι επιπλέον 6 κλίνες που αναπτύχθηκαν στον χώρο της Ανάνηψης και μόλις σήμερα δόθηκε εντολή για ανάπτυξη επιπλέον άλλων 6 κλινών στον χώρο των χειρουργείων!
»Οι 9 κλίνες Μ.Ε.Θ τριπλασιάζονται και φθάνουμε συνολικά στις 27 αναπτυγμένες υπό ασφυκτική μονομερή πίεση προς τους εργαζόμενους έχοντας προσθέσει από τον Ιούνιο 8 μόνο νοσηλευτές Τ.Ε και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα 10 νοσηλευτές Δ.Ε.
»Σήμερα έχουμε λοιπόν 21ανεπτυγμένες κλίνες Μ.Ε.Θ.(+6 να ετοιμάζονται..) 7 κλίνες στη ΜΟΝ.ΕΙΔΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ και 4 κλινικές COVID -19 που μπορούν να νοσηλεύσουν άλλους 140 ασθενείς (20 εξ’ αυτών είναι κατειλημμένες από παθολογικούς ασθενείς)
»Παρατηρείται λοιπόν το οξύμωρο και άκρως επικίνδυνο φαινόμενο της παραμονής παθολογικών περιστατικών μέσα στις κλινικές covid -19.
Ήδη σε μια μόνο παθολογική κλινική καταγράφηκαν 7 θετικά περιστατικά που ταυτοποιήθηκαν ως θετικά ενώ νοσηλευόταν με άλλα ταυτόχρονα αρνητικά περιστατικά στον ίδιο θάλαμο
»Αν αυτό δεν αποτελεί αιτία διασποράς…τότε τι νοείται διασπορά; Περίπου 30 συνάδελφοι νόσησαν από covid και άλλοι τόσοι βρέθηκαν σε καραντίνα μετά απο ιχνηλάτηση.
»Σαν να μη έφθαναν όλα αυτά χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί είχαμε ευτυχώς μικρής διάρκειας διακοπές στην παροχή Οξυγόνου στην κλινική covid-3 και παρ’ ολίγο να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου