Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Πλιάτσικο στους εμβολιασμούς καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ - Τι απαντά το Υπουργείο Υγείας

 

Κρούσματα: 
83.605.580
Ανέρρωσαν: 
47.171.685

Θάνατοι: 
1.821.611
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας

Για «πλιάτσικο και ανικανότητα», όσον αφορά τον κυβερνητικό σχεδιασμό των εμβολιασμών κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, με το Υπουργείο Υγείας να απαντά ότι το σχέδιο των εμβολιασμών εξελίσσεται κανονικά, χωρίς καμία διακοπή.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα ανακοίνωσή του όσον αφορά το σχέδιο της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό του πληθυσμού. Πιο συγκεκριμένα η αξιωματική αντιπολίτευση, μιλά για «πλιάτσικο και ανικανότητα» με προγραμματισμένους εμβολιασμούς υγειονομικών να «αναβάλλονται χωρίς καμία εξήγηση».

«Αφού είδαμε πρώτα φωτογραφίες από κυβερνητικά στελέχη που έκαναν το εμβόλιο στη θέση υγειονομικών, σήμερα, από όλη τη χώρα, έρχονται νέες καταγγελίες» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται λόγος για «μια επικίνδυνη κυβέρνηση» και «ανίκανες διοικήσεις» οι οποίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα στοιχειώδη.

«Καλούμε το υπουργείο να απαντήσει άμεσα για το λόγο των ακυρώσεων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπ. Υγείας: Το σχέδιο των εμβολιασμών εξελίσσεται κανονικά

Απάντηση σε έντονο ύφος έδωσε το υπουργείο Υγείας σημειώνοντας ότι «η χρονιά άλλαξε, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι» και εκτιμώντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακάλυψε νέο πεδίο «μικροκομματικής αντιπολίτευσης».

«Ακόμα και στο κρίσιμο θέμα του εμβολιασμού των υγειονομικών, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε σήμερα νέο πεδίο μικροκομματικής αντιπολίτευσης» αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Έτσι, υπογραμμίζεται ότι «το σχέδιο των εμβολιασμών εξελίσσεται κανονικά, χωρίς καμία διακοπή, σε εννέα νοσοκομεία της χώρας». Παράλληλα, τονίζεται ότι ο μαζικός εμβολιασμός των υγειονομικών αρχίζει στις 4 Ιανουαρίου και θα εξελιχθεί σε τρεις φάσεις μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται από Δευτέρα, στους εμβολιασμούς θα συμμετάσχουν «επιπλέον 42 νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. σε όλη τη χώρα».

Νωρίτερα σήμερα, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους διέψευσε επίσης ότι τίθεται θέμα αναβολής ή ματαίωσης των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στη χώρα μας. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον ίδιο,  την ίδια μέρα αναμένεται να ξεκινήσει και ο εμβολιασμός στους οίκους ευγηρίας από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου