Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Νέα ευρήματα για το οπλοστάσιο των εισβολέων, οχυρώνεται το Καπιτώλιο ενόψει της ορκωμοσίας

 Νέα ευρήματα για το οπλοστάσιο των εισβολέων, οχυρώνεται το Καπιτώλιο ενόψει της ορκωμοσίας

AP Photo/Jacquelyn Martin



Σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια στην ορκωμοσία του Μπάιντεν εγείρουν τα αιματηρά γεγονότα στο Καπιτώλιο και τα ευρήματα των αρχών που ακόμα ερευνούν την πρωτοφανή υπόθεση. Φορτηγό γεμάτο βόμβες και όπλα βρέθηκε κοντά στο κτίριο

Ένα φορτηγό με 11 αυτοσχέδιες βόμβες, ένα τουφέκι κι ένα πιστόλι εντοπίστηκε δύο τετράγωνα από το κτίριο του Καπιτώλιου κατά τις έρευνες για τη βίαιη εισβολή εκατοντάδων οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πέντε ανθρώπων με τις σοκαριστικές εικόνες να ντροπιάζουν τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, ένας άντρας από την Αλαμπάμα φέρεται να στάθμευσε το φορτηγό παραλαβής στο σημείο για ώρες πριν οι αρχές αντιληφθούν το παραμικρό κι ένας άλλος, με τουφέκι και εκατοντάδες πυρομαχικά, φέρεται να είπε ότι ήθελε να πυροβολήσει ή να τρέξει προς την Πρόεδρο της Βουλής Νάνσυ Πελόσι, ανέφεραν οι εισαγγελείς. 

Άλλα άτομα κατηγορήθηκαν ότι πέρασαν με όπλα και πυρομαχικά μέσα στο χώρο του Καπιτώλιου. Οι παραπάνω πληροφορίες είναι μερικές από αυτές που δημοσιοποίησαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς και περιγράφουν το οπλοστάσιο που είχαν στη διάθεσή τους οι υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου.

Συνολικά ασκήθηκαν κατηγορίες σε 15 πρόσωπα, ενώ ο αρμόδιος εισαγγελέας, Κεν Κολ, υποστήριξε πως θα ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις και διώξεις.

Φρούριο το Καπιτώλιο

Παράλληλα, οι αρχές προετοιμάζονται προκείμενου να αποφύγουν νέα έκτροπα κατά την τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου, καθώς οι επικεφαλής του Κογκρέσου που είναι υπεύθυνοι για το συντονισμό επέμειναν ότι η εκδήλωση θα γίνει κανονικά.

«Η δημοκρατία μας υπομένει... Η μεγάλη αμερικανική παράδοση της τελετής έχει κρατηθεί σε καιρούς ειρήνης, σε περιόδους αναταραχής, σε περιόδους ευημερίας και σε περιόδους αντιξοότητας. Θα ορκιστούμε στον εκλεγμένο Πρόεδρο Μπάιντεν» τόνισαν.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν λάβει ήδη επιπλέον μέτρα κι εξετάζουν άλλα. Περίπου 6.200 μέλη της Εθνικής Φρουράς από έξι πολιτείες - Βιρτζίνια, Πενσυλβάνια, Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϋ, Ντέλαγουερ και Μέριλαντ - θα συνδράμουν την αστυνομία του Καπιτώλιο και άλλων αστυνομικών αρχών στην Ουάσινγκτον για τις επόμενες 30 ημέρες.

Υψηλοί φράχτες υψώθηκαν γύρω από το κτίριο, όπως αυτοί που είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν γύρω από το Λευκό Οίκο και σε άλλες πόλεις κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Μία μέρα πριν φεύγει ο Τραμπ από την Ουάσινγκτον

Ο νέος ηγέτης των ΗΠΑ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη Μυστική Υπηρεσία ότι θα φροντίσει να διεξαχθεί με ασφάλεια η τελετή στην οποία δεν θα παραστεί ο προκάτοχός του, όπως δήλωσε ο τελευταίος λίγες ώρες μετά την υπόσχεσή του για ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας.

Αναφερόμενη στην αναχώρηση του Ρεπουμπλικανού από την Ουάσινγκτον στις 19 Ιανουαρίου καλά ενημερωμένη πηγή ανέφερε πως ο μεγιστάνας αναμένεται να ταξιδέψει στο θέρετρό του στη Φλόριντα. Την ικανοποίησή του για το γεγονός εξέφρασε ο νέος πρόεδρος «Αυτό είναι καλό» σχολίασε προσθέτοντας ότι ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς είναι καλοδεχούμενος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ετοιμάζουν χερσαία εισβολή στον Λίβανο, υπόσχονται «απελευθέρωση» του Ιράν

  φωτογραφία αρχείου | AP Photo/Julia Nikhinson  ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ   30.09.24 18:19 efsyn.gr Α+ Α- Facebook Twitter E-mail Copy link Print Διάγγε...