Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού: «Έρχονται χιόνια ακόμη και στην Αττική»

 

ΚΑΙΡΟΣ
Λήψη σύντομου url
Βρείτε μας

Ακραία μεταβολή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται τις επόμενες ημέρες, ενώ δεν αποκλείεται να ντυθεί στα «λευκά» μέχρι και η Αττική!

Η ανοιξιάτικη ζέστη των τελευταίων ημερών θα δώσει τη θέση της στο χειμώνα, με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μανουσάκη να προβλέπει για χιόνια και μέσα στην Αττική.

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο κ. Μανουσάκης τονίζει πως ο χιονιάς της Ισπανίας θα έρθει στη χώρα μας και μάλιστα με... άγριες διαθέσεις με εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας αλλά και χιόνια στην πρωτεύουσα.

«Είναι πολύ πιθανό να δούμε τον υδράργυρο στα βόρεια τμήμα να κατρακυλά ακόμη και κάτω από τους -8 με -10 βαθμούς κελσίου με συνθήκες ολικού παγετού κατά τόπους που σημαίνει ότι ορισμένες περιοχές θα "μπουν στην κατάψυξη" με τον υδράργυρο να μην ανεβαίνει πάνω από το μηδέν όλο το 24ωρο» επισημαίνει ο μετεωρολόγος.

Μάλιστα, από Τρίτη και μετά θα σημειωθούν ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά και πολλά χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές, ικανές να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα.

Παράλληλα, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες υπάρχουν να δούμε τα χιόνια να φτάνουν και στην Αττική προς το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

«Οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν να ντύνονται στα λευκά περιοχές υψομετρικά μέχρι και τα υπερβόρεια - βόρεια προάστια. Δεν θα αποτελούσε όμως έκπληξη αν βλέπαμε τα χιόνια να φτάνανε μέχρι και το κέντρο της πόλης μιας και τα πρώτα στοιχεία θέλουν την πολική αέρια μάζα να φτάνει με αρκετά μεγάλη δυναμική» σημειώνει ο κ. Μαρουσάκης μέσα από τους χάρτες που παρουσιάζει στο ποστ του.

Πάντως, προειδοποιεί πως είναι νωρίς για συγκεκριμένα συμπεράσματα και θα πρέπει να περιμένουμε τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, ενώ τα χιόνια είναι πιθανό να φτάσουν μέχρι και την Κρήτη με τη Θεσσαλονίκη να ντύνεται επίσης στα «λευκά».

«Όλα θα εξαρτηθούν από τις θέσεις που θα λάβουν τα βαρομετρικά συστήματα και αυτό θα το βλέπουμε μέρα με τη μέρα οπότε και θα πρέπει να παρακολουθείτε τα δελτία καιρού καθημερινά και τα οποία θα εμπλουτίζονται με συνεχώς πιο "φρέσκα" δεδομένα» καταλήγει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Δείτε την πρόγνωση:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κυρ. Μητσοτάκης: Μειωμένα διόδια από 2,8 εως 3 ευρώ θα πληρώνουν από σήμερα όσοι διασχίζουν την Κεντρική Ελλάδα - Στα 2,5 ευρώ μειώνονται και της Αττικής Οδού

  ΠΟΛΙΤΙΚΉ / Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024, 10:25:24 / Τελευταία Ενημέρωση: 11:38 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Μειωμένα διόδια από 2,8 εως 3 ευρώ θα πληρών...