Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

«Έκρηξη» με 2.147 κρούσματα σήμερα - 22 νέοι θάνατοι

 Kαθολικό lockdown στη χώρα.

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2822)
Βρείτε μας

Στα 2.147 «εκτοξεύτηκαν» τα κρούσματα κορονοϊού σήμερα (23/2), σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σε τετραψήφιο αριθμό επέστρεψαν τα κρούσματα κορονοϊού, τα οποία το τελευταίο 24ωρο διαμορφώθηκαν σε 2.147, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (23/2) ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Πρόκειται για αριθμό - ρεκόρ για το 2021, με τα σημερινά στοιχεία να επιβεβαιώνουν τους φόβους των ειδικών για νέα σημαντική αύξηση των κρουσμάτων. 

Εν τω μεταξύ, το τελευταίο 24ωρο, ακόμη 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό. 

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ανέρχεται σε 357, ενώ οι νέες εισαγωγές ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία της χώρας διαμορφώθηκαν σε 299, γνωρίζοντας αύξηση της τάξης του 13,26% σε σχέση με χθες. 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 182.783. παράλληλα, από την έναρξη της πανδημίας, έχουν καταγραφεί συνολικά 6.343 θάνατοι, το 95,7% εκ των οποίων είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη.

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι 69 έτη και τo 86,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 248 ασθενείς.

Εβδομάδα αποφάσεων για παράταση ή μερική άρση του lockdown

Τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα αναζωπυρώνουν τις ανησυχίες των ειδικών σχετικά με τον αντίκτυπο του πρόσφατου περιορισμένου ανοίγματος της αγοράς στον αριθμό των κρουσμάτων. 

Οι ειδικοί, παραπέμπουν εδώ και καιρό στην τωρινή περίοδο, για μία σαφέστερη εικόνα αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας. 

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής Νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, απηύθυνε σήμερα προειδοποίηση σχετικά με την πορεία του κορονοϊού.

«Αυτή την εβδομάδα θα εισπράξουμε το απόγειο αυτού του επιδημικού κύματος, θα είμαστε τυχεροί αν δεν ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ANT1. 

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι κρίσιμη για τις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι θα συνεδριάσουν την Παρασκευή, προκειμένου να εξετάσουν την εικόνα που έχει διαμορφωθεί σε ό,τι αφορά το «μέτωπο» της πανδημίας.

Στο «μικροσκόπιο» των ειδικών τίθεται η Αττική, η οποία βρίσκεται σταθερά στην «κορυφή» της λίστας με τα κρούσματα, με τα νοσοκομεία να δέχονται σημαντική πίεση, καθώς η πληρότητα στις Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) βρίσκεται σε οριακό σημείο. 

Υπό αυτά τα δεδομένα, αλλά και λαμβάνοντας υπ'όψιν τις ανάγκες της αγοράς, οι ειδικοί καλούνται να «ζυγίσουν», για ακόμη μία φορά, τα τελευταία στοιχεία.

Στο «τραπέζι» βρίσκονται δύο σενάρια για την Αττική: Παράταση του αυστηρού lockdown ή μερικό άνοιγμα των δραστηριοτήτων

Σχετικά με το δεύτερο πιθανό σενάριο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, στην κυβέρνηση υπάρχουν σκέψεις για τη δημιουργία ενός πενατψήφιου αριθμού που θα χρησιμοποιείται μόνο για αγορές. 

Άλλωστε, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκηςεπιβεβαίωσε πως θα υπάρξει μία καινούρια εφαρμογή με άλλο πιθανό πενταψήφιο νούμερο που θα αφορά μόνο στο λιανεμπόριο και θα έχει χρονικό περιορισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σε υπαρξιακό αδιέξοδο η Ευρωπαϊκή Ενωση

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ European Union Η βασική πρόταση του Ντράγκι είναι ότι απαιτείται «κρεσέντο» επενδύσεων με έμφαση στις νέε...