Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Τι μάθαμε σήμερα για τα προσωπικά δεδομένα

 Τι μάθαμε σήμερα για τα προσωπικά δεδομένα

Σοφία Βούλτεψη

KΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSΙ



Ακολουθήστε μας στο Google news 

Σαφέστατη ήταν η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου για τον ορισμό των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα: ουσιαστικά δεν υπάρχουν.

Αυτό δήλωσε από την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις 6» όταν κλήθηκε να σχολιάσει το περίφημο non paper που μοίρασε η Νέα Δημοκρατία στα στελέχη και τους βουλευτές για το πώς πρέπει να χειριστούν επικοινωνιακά το περιστατικό αστυνομικής βίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όταν πολίτης ξυλοκοπήθηκε αναίτια άγρια από αστυνομικούς.

Στο non paper, αναφέρονται όχι μόνο το όνομα του θύματος, αλλά και οι πολιτικές πεποιθήσεις του, η κοινωνική και πολιτική δραστηριότητά του και η συμμετοχή του σε πορείες και κινητοποιήσεις. Κανονικό φακέλωμα δηλαδή, σε μια εποχή που υποτίθεται οι «φάκελοι» των αντιφρονούντων έχουν προ πολλού καεί στην υψικάμινο.Η Σοφία Βούλτεψη, ωρυόμενη, είπε «Δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα», και με τον γνωστό επιθετικό, προκλητικό και μονίμως ειρωνικό λόγο της, γεμάτο λεκτικούς ακροβατισμούς, πρόσθεσε ότι «αφού φαινόταν το πρόσωπό του» και «το βίντεο το έπαιξαν όλα τα κανάλια».

Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η άποψη του πρωθυπουργού που την επέλεξε για το τόσο ευαίσθητο πόστο, της Μετανάστευσης και του Ασύλου, για το τι σημαίνει προστασία των προσωπικών δεδομένων. Γιατί αν είναι αυτή που γράφουν οι νόμοι και ορίζει το κράτος δικαίου, τότε η υπουργός του δεν έχει θέση στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Βροχερός καιρός σε αρκετές περιοχές και πτώση της θερμοκρασίας

  Facebook Twitter E-mail Copy link Print Συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα μας σήμερα το κύμα κακοκαιρίας «Κασσάνδρα» και σύμφωνα με το  Meteo...