Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Σύλληψη η μία από τις πέντε προσαγωγές φοιτητών στο ΑΠΘ

 Σύλληψη η μία από τις πέντε προσαγωγές φοιτητών στο ΑΠΘ

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ



Ακολουθήστε μας στο Google news 

Συνελήφθη ο ένας από τους πέντε φοιτητές που δε συμμετείχαν στην κατάληψη και προσήχθησαν χθες βράδυ, όταν αστυνομικές δυνάμεις επιδόθηκαν σε κυνηγητό πέριξ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην προσπάθειά τους να επέμβουν στην Πρυτανεία που τελεί υπό κατάληψη. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 23χρονος συνελήφθη για απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων. Στους προσαχθέντες βεβαιώθηκαν πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων κατά του νέου κορονοϊού και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η Πρυτανεία βρέθηκε ξαφνικά χθες βράδυ, υπό αστυνομικό κλοιό. Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις εννέα, μια κλούβα της αστυνομίας και μια διμοιρία των ΜΑΤ απέκλεισαν την είσοδο. Παράλληλα, η αστυνομία απέκλεισε και περιμετρικά τις εισόδους του Πανεπιστημίου. Ωστόσο, περίπου στις 10:30 το βράδυ, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από την οδό Εθνικής Αμύνης, στην οποία βρίσκεται η είσοδος του ΑΠΘ, με τον δρόμο να δίνεται ξανά στην κυκλοφορία.  

Σημειώνεται ότι όταν αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, στους χώρους εντός και εκτός του Πανεπιστημίου είχαν συγκεντρωθεί καθηγητές του ιδρύματος και δεκάδες φοιτητές. Μεταξύ άλλων, έξω από την Πρυτανεία έσπευσαν μέλη της Συγκλήτου και άλλοι καθηγητές του ΑΠΘ, καθώς και περίπου 50 φοιτητές. Επίσης, στον αύλειο χώρο της Πρυτανείας μετέβησαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Κ. Νοτοπούλου, Δώρα Αυγέρη, Γιάννης Αμανατίδης).

Νέο κάλεσμα έχουν απευθύνει οι φοιτητές γι' αυτήν την ώρα (10.00) έξω από το κτήριο, με σκοπό να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η κακοκαιρία Κασσάνδρα "χτυπάει" τη Δ. Ελλάδα - Έντονα προβλήματα στην Κέρκυρα

  ΕΛΛΆΔΑ / Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, 20:22:17 / Τελευταία Ενημέρωση: 20:33 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Η κακοκαιρία Κασσάνδρα ξεκίνησε να πλήττει ...