Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ Eπεισόδια στη Νέα ΣμύρνηΧρυσοχοΐδης για Νέα Σμύρνη: Άσκοπη βία δεν δικαιολογείται

 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Βρείτε μας

Άσκοπη βία δεν δικαιολογείται, είμαστε απόλυτοι, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφορικά με τα διατρέξαντα στη Νέα Σμύρνη.

Θέση σχετικά με το περιστατικό αστυνομικής βίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης πήρε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Μετά το πέρας της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε ειδικότερα στα πλάνα όπου δείχνουν αστυνομικούς να ξυλοκοπούν νεαρό με γκλοπ, σημειώνοντας πως έχει ενημερωθεί ήδη ο Συνήγορος του Πολίτη, εκτός από τη διενέργεια της ΕΔΕ για το περιστατικό.

Για την υπόθεση έχει διαταθεί εισαγγελική έρευνα από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου. Η έρευνα αφορά τη διακρίβωση ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς και θα διενεργηθεί υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη.

Άσκοπη βία δεν δικαιολογείται, είμαστε απόλυτοι, τόνισε ο υπουργός. 

Σχετικά με τις καταγγελίες που εκφράστηκαν από κόμματα της αντιπολίτευσης, ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «γελοιότητες» και τόνισε πως επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ «κινδύνευσαν οι δημοκρατικοί θεσμοί». 

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης μετά από καταγγελία για συνωστισμό πολιτών.

Οι ένστολοι ήθελαν να βεβαιώσουν πρόστιμο σε οικογένειες, όταν επενέβησαν παρευρισκόμενοι που θεώρησαν παράλογη την απόφαση.

Τότε οι αστυνομικοί, όπως φαίνεται από πλάνα βίντεο και καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες, αντέδρασαν με υπέρμετρη βία και ξυλοκόπησαν έναν νεαρό με τα γκλοπ τους. Ο νεαρός και ακόμη 10 άτομα προσήχθησαν τελικώς. 

Στη συνέχεια, περί τους 500 κατοίκους της Νέας Σμύρνης πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας και ξέσπασαν νέα επεισόδια, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών.

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : SOOC / GEORGE VITSARAS
Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Δημοσκόπηση: Στα χαμηλά η Ν.Δ., ντέρμπι Ανδρουλάκη - Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

  Νίκος Ανδρουλάκης | Χάρης Δούκας | EUROKINISSI ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.10.24 20:42 efsyn.gr Oι 2 στους 3 ερωτηθέντες εκτιμούν πως τα πρ...