Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

AstraZeneca: "Δεν είχα υποκείμενα νοσήματα" λέει ο 35χρονος που εμφάνισε διπλή θρόμβωση

 


Βρείτε μας
Νεότερες δηλώσεις από τον 35χρονος ο οποίος εμαφάνισε διπλή θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca.
Νέες δηλώσεις από τον 35χρονο από την Κρήτη, ο οποίος εμφάνισε θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca.
Ο κ. Αλέξανδρος Μεταξάκης, μιλώντας στο Mega, αναφέρθηκε στις παρενέργειες που εμφάνισε μετά τον εμβολιασμό του την Μεγάλη Πέμπτη, αλλά και τα πρώτα δείγματα που είχε ότι κάτι δεν πάει καλά.
«Όταν έκανα το εμβόλιο είχα απλά πυρετό. Μετά από 11 ημέρες ένιωσα ένα κάψιμο στο πόδι, μούδιασε και νέκρωσε μέσα σε λίγα λεπτά και ξεκίνησε αφόρητος πόνος. Πήγα στο νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ότι είχα θρόμβωση και μετά μπήκα στο ΠΑΓΝΗ εσπευσμένα στο χειρουργείο» είπε.
«Αντιμετωπίστηκε η πρώτη θρόμβωση και το Σάββατο το βράδυ, ξημερώματα Κυριακής, είχα νέο περιστατικό. Έκανα και νέα επέμβαση για να το ξεπεράσω. Δεν είχα υποκείμενα νοσήματα, ή κάποια σχετική κληρονομικότητα» εξήγησε.
Άνοιγμα των σχολείων - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.05.2021
Ελλάδα
"Βόμβα" Εξαδάκτυλου: Η Επιτροπή εισηγήθηκε δύο self test στα σχολεία
Ο 35χρονος ξεκαθάρισε πως δεν μετάνιωσε που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού, ωστόσο σημείωσε πως «αν είχα την ευκαιρία, όμως, τώρα θα το σκεφτόμουν περισσότερο πριν το κάνω το εμβόλιο της συγκεκριμένης εταιρίας».
«Είμαι 35 ετών. Έχουν βγει τα αποτελέσματα των εξετάσεων και όλα οφείλονται στο εμβόλιο, από ό,τι φαίνεται» κατέληξε.

«Σπάνια περίπτωση»

Στο ίδιο μέσο μίλησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, χαρακτήρισε την περίπτωση του 35χρονου «σπάνια περίπτωση».
«Δεν ξέρω τον φάκελό του. Δεν υπάρχει πιθανότητα να του αφήσει κάτι αυτή η υπόθεση. Το σημαντικό είναι να αναγνωρίζεται νωρίς το γεγονός και να αντιμετωπίζεται γρήγορα. Στην προκειμένη περίπτωση δε θα γίνει η δεύτερη δόση με το AstraZeneca. Θα κάνει μάλλον άλλο εμβόλιο. Πρέπει κάθε ασθενής να αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα» είπε.
Ερωτώμενος ο κ. Γαργαλιάνος εάν μπορούμε να προχωρήσουμε στη δεύτερη δόση εμβολιασμού με σκεύασμα άλλης εταιρίας σημείωσε πως προς το παρόν δεν υπάρχουν τέτοιες οδηγίες.
«Στην παρούσα φάση δεν έχουν δοθεί οδηγίες για συνδυασμό εμβολίων, δηλαδή η πρώτη δόση με άλλη εταιρία, και η δεύτερη με άλλο. Θα έχουμε περισσότερα δεδομένα, αλλά στην παρούσα φάση πρώτη και δεύτερη δόση γίνονται με το ίδιο».
Lockdown στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 17.05.2021
Ελλάδα
Τζανάκης: Πότε θα "πρασινίσει" η χώρα και πώς θα αποφύγουμε οριζόντια μέτρα στο μέλλον
Ερωτώμενος για τις παρενέργειες του εμβολίου, είπε: «Ξέρουμε ότι τα παχύσαρκα άτομα, τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα ή μεγάλη ηλικία, αν μολυνθούν από τον ιό, υπάρχει περίπτωση να χάσουν ακόμα και τη ζωή τους. Μπορεί να υπάρξει η διπλή θρόμβωση. Αλλά σε όλα τα εμβόλια υπάρχουν ανεπιθύμητες παρενέργειες, και κάποιες πιο βαριές. Παίρνουμε ένα συγκεκριμένο ρίσκο, μικρό, γιατί έχουμε μεγαλύτερο ρίσκο αν μολυνθούμε. Δεν υπάρχει τεστ που μπορείς να προβλέψεις αν θα πάθεις θρόμβωση. Ξέρουμε ότι αφορά κυρίως στο γυναικείο φύλο, και κυρίως νεότερες ηλικίες. Από τη γέννησή μας κληρονομούμε κάποια γονίδια που μας κάνουν να έχουμε ευαισθησία σε κάποια πράγματα. Οι άνθρωποι π.χ. που έχουν ευπάθεια στον ιό του δυτικού Νείλου, είναι άτρωτοι στο AIDS. Στην Ελλάδα δεν έχουμε το ακριβές νούμερο όσων είχαν κάποια σοβαρή παρενέργεια από τα εμβόλια, αλλά μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ένα βήμα πριν την απάντηση του Ισραήλ και το άνοιγμα της «πύλης της Κολάσεως» στη Μέση Ανατολή- Aυτές είναι οι δυνάμεις που παρατάσσονται

  α Το μεγάλο ερώτημα στην διεθνή κοινότητα είναι το πόσους πυραύλους έχει ακόμα το Ιράν Το Ιράν μετά τις επιθέσεις του Απριλίου έκανε ένα α...